Sint en Pieten tóch nog op tijd in Castricum

Castricum – Het zit Sinterklaas en zijn Pieten dit jaar niet erg mee en het was dan ook de vraag of het ze na alle pech zou lukken om op tijd in Castricum te arriveren. De vele kinderen die zich langs de weg hadden opgesteld om een glimp van de Goedheiligman en zijn Pieten op te vangen werden gelukkig niet teleurgesteld.

Door Henk de Reus

Rond 13.15 uur komt de Sint, luid toegejuicht door de kinderen en hun ouders, in zijn rijtuig bij Geesterduin aan. De stoet rijdt vervolgens door het dorp. Het eindpunt is de Pancratiuskerk waar, evenals vorige jaren, twee voorstellingen worden gegeven. Beide zijn uitverkocht.

Finn (7), Beau (7), Nick (5) en Zoë (4) kijken of het rijtuig van Sinterklaas al de bocht om is. (Foto: Henk de Reus)

Als presentator Maurits Hazeleger de Sint welkom heet en ook burgemeester Toon Mans is aangeschoven, barst het feest los met een optreden van een dansgroep van Club Mariz. De vele mini-Sintjes en Pietjes dansen enthousiast mee. Ook ontbreekt de ‘Pietendans’ deze keer niet.

Pietenonderonsje. (Foto: Henk de Reus)

Bij de ‘Pietenbattle’ zingen vier Pieten met hulp van het jeugdige publiek alle vier tegelijk een verschillend Sinterklaasliedje. Sint moet raden welke liedjes dit zijn. Het lijkt een onmogelijke opgave, maar gelukkig blijkt de burgemeester naast een goed bestuurder ook een uitstekende muziekkenner te zijn. Samen komen ze er uit.

Tijdens het optreden van de dansgroep van Club Mariz gaat het helemaal los. (Foto: Henk de Reus)

Nadat Sint zelf nog een liedje heeft gezongen mag presentator Henny Huisman de voorstelling met het lied ‘Met z’n allen’ afsluiten. Het publiek zingt mee en gaat hierna enthousiast naar huis.

Dolle pret tijdens de Pietendans. (Foto: Henk de Reus)