Sint en kinderen uit hun dak

Castricum – Na de intocht 12 en 13 december in Castricum, Limmen en Akersloot, was het even bijkomen voor Sinterklaas. Dat kwam eigenlijk wel goed uit, want het merendeel van de kinderen moest gewoon naar school of oppas de dag na de intocht. Daar kwam afgelopen zaterdag verandering in toen het Sinterklaashuis aan de Burgemeester Mooijstraat de deuren had geopend. Dat werd even een happening. Onder begeleiding van de Creatieve Wieven was het een feest alsof Sinterklaas al jarig was, wat overigens pas op 5 december blijkt te zijn.

Door Aart Tóth

Niet alleen Sinterklaas ging uit z’n dak, ook ouders en kinderen. Voor de aankomst van Sint waren moeders en kinderen al volop aan het fröbelen onder begeleiding van de Creatieve Wieven, die de hele inrichting van het Sinterklaashuis hebben uitgevoerd met een bijdrage van het Ondernemersfonds Dorpshart Castricum. Heb je bovenstaande gemist, geen probleem want ook op zondag 27 november kun je samen met Sint ontbijten van 09.30 tot 11.00 uur, dus zorg dat je erbij bent. Gezien ervaringen uit eerdere bezoeken van Sinterklaas aan Castricum zal dit nu ook weer een succes worden.

Gezien de kosten en grote toeloop is vooraf opgeven via creatievewieven@gmail.com noodzakelijk, waarbij een bijdrage van 12 euro gevraagd wordt. Vervolgens kom je natuurlijk op woensdag 30 november je schoen zetten in het Sinterklaashuis van 16.00 tot 17.30 uur, met een grote kans dat Piet er wat in gaat doen. Ook hierbij zijn de Creatieve Wieven aanwezig om alles in goede banen te leiden en Sinterklaas en Pieten de gelegenheid te geven alle aandacht aan de kinderen te besteden. Na deze feestelijkheden gaan Sinterklaas en Piet weer het dak op om uit hun dak te gaan! (Foto’s: Aart Tóth)