Signaleer oogaandoeningen tijdig met netvliesscan bij Bossinade

Castricum – Ernstige oogaandoeningen zoals glaucoom of maculadegeneratie kunnen je leven op zijn kop zetten. Veel problemen zijn te voorkomen wanneer de aandoeningen tijdig ontdekt worden. Tijdens de oogzorgweken biedt Bossinade Optometrie aan de Torenstraat 30 de mogelijkheid om een gratis OCT-scan uit te voeren. Met behulp van geavanceerde apparatuur kunnen alle lagen van het netvlies bekeken worden. Eventuele afwijkingen komen hierdoor sneller aan het licht.

Optometrist Lex Klein Schiphorst: ,,Vroeger konden we alleen op het netvlies kijken, met deze scanner zie je alle lagen van het netvlies en signaleer je dus sneller afwijkingen die in de toekomst voor problemen zouden kunnen zorgen. Zie het als een nulmeting. Als je over een paar jaar dezelfde scan opnieuw uitvoert, kun je de resultaten met elkaar vergelijken. Alle metingen worden opgeslagen in een database en waar nodig kunnen we direct doorverwijzen naar een oogarts. We hebben een samenwerkingsverband met Opsis Oogziekenhuis in Alkmaar. Binnen drie weken wordt u dan gebeld voor de eerste afspraak.’’

Twee varianten

Maculadegeneratie is een oogaandoening die ernstig verlies van het gezichtsvermogen veroorzaakt. De aandoening komt voor in een zogenoemde droge en natte variant. Aan droge maculadegeneratie is niets te doen, maar doordat het gezichtsverlies heel langzaam gaat, wordt deze vorm als minder ernstig beschouwd. Bij natte maculadegeneratie gaat het gezichtsvermogen juist heel snel achteruit, maar deze vorm is door een oogarts goed te behandelen. ,,Wanneer je een vervorming ziet in een recht object, kan dat een signaal zijn van maculadegeneratie. In dat geval is het verstandig om een OCT-scan te laten maken’’, aldus Lex Klein Schiphorst.

Kortingsactie

Gedurende de oogzorgweken (28 oktober tot en met 4 december 2021) krijgt elke klant bij Bossinade 25 euro korting op een standaard enkelvoudige bril en zelfs 50 euro op een multifocale bril. De collectie monturen is uitgebreid met het Italiaanse merk Sea2see, deze brillen zijn gemaakt van gerecycled plastic uit zee. Elke bril staat voor tien kubieke meter schoon zeewater! Ook de bijzondere monturen van de Duitse ontwerpster Veronika Wildgruber zijn aan de collectie van Bossinade toegevoegd.

Contact

Een gratis OCT-scan bij Bossinade Optometrie inplannen? Ga naar www.bossinade.nl of bel naar 0251 652238.

(Foto: Bos Media Services)