Shane Jansen breekt ban in duel tegen ZVC ’22: 0-3

Castricum – De schiettent bleef gesloten. Tot de rust vormde ZVC ’22 geen partij voor FC Castricum. En daarna ook niet. Zonder in de problemen te komen, walste FC Castricum na de pauze naar een afgetekende 3-0-overwinning. ZVC stond erbij en keek er naar hoe.

Door PR-commissie FC Castricum

Man of the match werd Shane Jansen, een 18-jarige vleugelspeler die FC Castricum eerst op een penalty trakteerde en even later zelf van dichtbij de 2-0 op het scorebord tikte. Dat Joris Peijs de eindstand op 3-0 toverde, was vooral voor de statistieken van belang. Met dank aan de Zaankanters boekte FC Castricum de vijfde driepunter op rij. Dat tikt lekker aan in de race om degradatie en nacompetitie. Daar hoeven de mannen van coach Ralph Blom zich geen zorgen meer om te maken.

Shane Jansen brak vlak na rust de impasse. De telg uit een roemruchte voetbalfamilie ging neer in het strafschopgebied. Schwalbe, oordeelde het thuispubliek. Penalty, wist de scheidsrechter, waarna Elario Zweet het vonnis voltrok. Jansen: ,,Ik trok naar binnen, juist op het moment dat Steijn Peijs vanaf de zijkant naar mij wilde passen. Op dat moment sloeg die back zijn arm om mijn middel en ging ik neer. Glaszuivere penalty.’’

Hoewel het spel stukken beter kan, gaat FC Castricum nog een paar spannende weken tegemoet. Momenteel bivakkeert de ploeg op de zesde plaats. Met het oog op het programma is een tweede plaats nog mogelijk. Wat een stunt zou dat zijn!

Shane Jansen gaat er voor… (Foto: Sandy Klaver)