Senioren doen rondje Hoorn

Stichting Uitgeester Senioren organiseert al 26 jaar bustochten. Het comité, bestaande uit Henk Zwaan, Jeannette v.d. Berg en Wim Weber, weet elk jaar weer een leuke tocht uit te kiezen. Dit jaar vertrok een volle bus met goed gehumeurde en enthousiaste senioren richting Hoorn.

Er was tijd genoeg, dus via een toeristische route werd het station voor de stoomtramrit bereikt. Een stoomtrein uit vroegere tijden reed naar Medemblik. Daar was nog even tijd om door het plaatsje rond te wandelen. Het was nog erg koud.

Daarna was het tijd om aan boord te gaan van de ‘Friesland’, de museumboot die de groep naar Enkhuizen bracht. Aan boord was er een heerlijke lunch, met lekkere broodjes en een kroket.
In Enkhuizen was er ruim de tijd om het Zuiderzeemuseum te bezoeken. De zon was inmiddels gaan schijnen en de temperatuur gestegen, wat het allemaal veel aangenamer maakte.
Vanuit Enkhuizen was het met de boot nog een klein stukje naar de parkeerplaats waar de bus al stond te wachten. Om 17.45 uur terug in Uitgeest konden de deelnemers terugkijken op een gezellige en drukke dag. Iedereen is voldaan en moe huiswaarts gekeerd.

Dit jaar is de deelnemers gevraagd waar zij nog graag eens heen zouden willen gaan. Er kwamen genoeg suggesties binnen, dus daaruit zal het comité voor volgend jaar een leuke bestemming weten te vinden.