Sem Beentjes jaagt op baanrecord

Akersloot – Sem Beentjes uit Limmen heeft donderdagavond de wekelijkse tijdrit op de mountainbike met overmacht afgesloten. Het zat er al een tijdje aan te komen, na eenmaal de tijdritwinst op zijn naam te hebben gezet, dat dit niet bij een eenmalige actie zou blijven. Veel is afhankelijk van de bezettingsgraad en het niveau van de aanwezige deelnemers. Deze avond sprak vooral de eindtijd van winnaar Sem Beentjes in 50.31 minuut tot de verbeelding van renners en toeschouwers.

Het al bijna een jaar bestaande parcoursrecord over tien omlopen van Lars Volkers uit Schagen met 49.34 minuten, nu niet aan de start, verreden onder ideale zomerse omstandigheden, werd tot binnen de minuut benaderd. Beentjes staat daarmee nu op de vierde plek in het KPB snelheidsklassement. Zowel bij de tijdritten als zijn trainingen straalt de bezieling en bevlogenheid er van af. Sem is inmiddels in het bezit van een wegfiets en heeft zich aangesloten bij Wielervereniging Noord-Holland. Met hulp van Nico Schaper als zijn begeleider daar, wordt getracht de broodnodige structuur in zijn doen en laten aan te brengen, opdat in de toekomst nog meer genoten kan worden van zijn inspanningen.

Naast de nog jonge Beentjes zijn ook de stappen naar een hoger doel van Wout Bakker (Heiloo) en Bob Scholten (Akersloot) duidelijk en hoopgevend. Bakker laat deze week zijn trouwe tweewieler, waarop hij altijd scherpe tijden wist te rijden, aan de kant en neemt zitting op een carbon exemplaar, waarmee ook hij hogerop kan komen in het KPB klassement. Bob Scholten is daar al langere tijd mee bezig en wist ook dit keer 42 seconden af te peuzelen van zijn tot nog toe beste tijd. Met dit in het achterhoofd weet ook de gevestigde orde wat hen te doen staat; hun positie te verbeteren of laten we het maar houden op handhaven en proberen de hete adem van de aanstormende jeugd te weerstaan.

Uitslag:

1. Sem Beentjes, Limmen (50.31 min); 2. Vincent Beentjes, Castricum (52.14 min); 3. Bob Scholten, Akersloot (53.52 min); 4. Wout Bakker, Heiloo (54.16 min); 5. Koen Konst, Castricum (56.44 min); 6. Pleun Lodewijks, Akersloot (57.22 min); 7. Jelte Buur, Akersloot (57.27 min); 8. Alex Hageman, Limmen (60.44 min); 9. Chris Kemp, Egmond aan den Hoef (60.50 min); 10. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (61.22 min).