Sem Beentjes is de smaakmaker van de tijdrit

Akersloot – Mountainbiker Henk Verdonk junior uit Egmond-Binnen heeft weliswaar vorige week de wekelijkse tijdrit weer op zijn naam weten te zetten, Sem Beentjes was echter de smaakmaker van de avond. Dat Verdonk junior als snelste finisht, is tegenwoordig gebruikelijk wanneer hij aan het vertrek staat en verschoond blijft van pech. De nummer twee in de uitslag Sem Beentjes bleef met zijn 50.09 minuten ruim binnen de minuut van de tijd van 49.17 minuten voor Henk Verdonk junior.

De als nummer 4 startende Sem Beentjes had, naast Verdonk junior, achtereenvolgens Bob Scholten en daarna Wout Bakker als uitdaging voor zich. Dat Scholten en Bakker respect hebben voor de eveneens jonge Limmenaar Beentjes bleek wel voor de start. Bij hun inschrijving zagen ze dat Sem Beentjes al bezig was met het inrijden. Wout Bakker legde zich al bij voorbaat neer bij een ondergeschikte positie door Beentjes als sneller te betitelen. Bob Scholten gaf aan een dag eerder een wegwedstrijd te hebben gereden en dus niet maximaal in vorm te zijn. Nadat Sem Beentjes zijn actie als veegmachine half koers al gedeeltelijk beloond zag met het oprapen van Bob Scholten, werd het vizier gericht op Wout Bakker. Inmiddels wist Bob Scholten zich vast te bijten in het wiel van Beentjes en hij liet niet meer los.

Bij het ingaan van de laatste van de tien omlopen moest ook Wout Bakker zijn meerdere erkennen in Sem Beentjes met nog steeds Bob Scholten stoer op de bagagedrager. Even moest Bakker een gaatje laten, maar hij wist zich te herpakken en aan te sluiten. Daarna kwam het trio jongelingen onder aanvoering van Sem Beentjes gebroederlijk over de streep. Voor herintreder Marcel Hink uit Heiloo ligt er nog wat huiswerk te doen, vooral wat betreft zijn techniek op dit spannende parcours. Henk Verdonk senior wist de op dertig seconden voor hem startende Alex Hageman in te halen. Chris Kemp kwam ongeschonden uit een eenzijdige valpartij tevoorschijn en blikte tevreden terug op zijn optreden na een lange afwezigheid.

Uitslag:

1. Henk Verdonk junior, Egmond Binnen (49.17 min); 2. Sem Beentjes, Limmen (50.09 min); 3. Bob Scholten, Akersloot (50.39 min); 4. Wout Bakker, Heiloo (51.10 min); 5. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee (53.49 min); 6. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (57.20 min); 7. Alex Hageman, Limmen (57.55 min).