Sem Beentjes heeft veel in zijn mars

Akersloot – Sem Beentjes uit Limmen, slechts 15 jaar oud nog maar, heeft vorige week donderdagavond in Akersloot op sportcomplex De Cloppenburgh de snelste tijd op de klok gezet in de wekelijkse tijdrit op de mountainbike. Al eerder had hij laten zien dat hij zowel in iedere training als nu ook in een aantal wedstrijden en tijdritten, zijn mannetje weet te staan en voor niemand hoeft onder te doen.

Wellicht wordt Sem een zegening voor de toekomstige wielersport, zowel op de mountainbike als op de racefiets; een goede begeleiding is daarvoor een eerste vereiste. Een week eerder kon nog gezegd worden dat de bezettingssterkte niet optimaal was, maar dit keer stond de crème de la crème aan de start en het aantal deelnemers was groot. Vooraf en aan de staart van de tijdrit trokken de Verdonken flink de aandacht. Verdonk senior was zich aan het prepareren voor de start en had zijn mountainbike naast zijn auto liggen, toen collega-deelnemer aannemer Koen Konst zich ook kwam melden in zijn bus en er naast ging parkeren met het verwachte resultaat tot gevolg. Henk Jan Senior moest noodgedwongen de rit vanaf de kant volgen met het enige positieve: het aanmoedigen van Henk junior.

Laatstgenoemde liet zich ook niet onbetuigd door een spetterende tijdrit af te werken, die resulteerde in een vierde plaats. Een lekke band dwong hem de laatste paar honderd meter te voet af te leggen. In de rangschikking van het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement kwam geen schokkende verandering, met de uitzondering dat winnaar Sem Beentjes zich met 51 seconden wist te verbeteren. Bob Scholten, ook al een naar verwachting toekomstig wielrenner, die week op week zijn persoonlijk record scherper stelde, bleef er dit keer 35 seconden van verwijderd. Komende donderdag kan, als het sneeuwdek het toestaat, vanaf 19.00 uur gestart worden in plaats van 19.15 uur, omdat deelnemers uit de verre omgeving komen en om 21.00 uur weer binnen moeten zijn.

Uitslag:

1. Sem Beentjes, Limmen (51.06 min); 2. Dave van Kuilenburg, Heiloo (51.16 min); 3. Vincent Beentjes, Castricum (51.44 min) 4. Henk Verdonk junior, Egmond aan den Hoef (51.58 min); 5. Lars Volkers, Schagen (52.46 min) 6. Wout Bakker, Heiloo (53.30 min); 7. Alwin Hes, Bakkum (54.20 min); 8. Koen Konst, Castricum (55.23 min); 9. Bob Scholten, Akersloot (55.26 min); 10. Koen Jansen, Schagen (57.24 min); 11. Emiel Prins, Egmond aan Zee (58.22 min); 12. Jelte Buur, Akersloot (58.29 min); 13. Gerrit Jansen, Schagen (59.04 min); 14. Vincent Tiebie, Akersloot (59.09 min); 15. Alex Hageman, Limmen (62.00 min).