Seizoen Meervogels’31 eindigt als het weer…

Akersloot – Meervogels’31 2 kwam puntloos terug uit Hoogkarspel: een 2-1 nederlaag was hun deel, waar zeker meer mogelijk was geweest. Lang meegedaan bovenin, maar uiteindelijk afgehaakt en gestrand op een zesde plek in de competitie in de reserve-eerste klasse. Minder dan waarop was gehoopt, maar de smalle selectie heeft zich uiteindelijk wel gewroken.

Door Nico Adrichem

Het eerste toog naar Assendelft, om SVA te bestrijden. De tegenstander rook nog kansen op een periode, Meervogels speelde om des keizers baard. Dat meenemende was de eerste helft nog om aan te gluren. Meervogels probeerde nog verzorgd te voetballen op het door de regen supersnelle kunstgras, daar waar SVA het allemaal minder gecompliceerd aanpakte en snel diepte speelde. Uit één zo’n moment scoorde SVA prompt, omdat de linies van doelman en achterste lijn te ver uit elkaar stonden. Meervogels kwam tot enige kansen, maar SVA hield stand. Rust: 1-0.

Tweede helft

Na rust was het kommer en kwel. Meervogels ging mee in het spel van SVA, maar zonder enige overtuiging. Als er kansen werden gecreëerd, was dat een toevalkwestie, want de snelheid van het speelveld won het van de handelingssnelheid van beide teams. Kortom, een belabberd schouwspel, met enige schandalige overtredingen van beide kanten en een scheidsrechter, die dit alles probeerde te beoordelen vanuit een luie stoel op de middenstip. Zo kan een wedstrijd dus echt uit de klauwen lopen. Gelukkig liepen er ook verstandige mensen op het veld rond, die de partijen op tijd wisten te scheiden. Ondertussen maakte SVA wel gebruik van de gebrekkige organisatie bij de geelzwarten en scoorde het nog tweemaal: 3-0.

Seizoenseinde

Zo eindigde deze wedstrijd in mineur en – we moeten eerlijk zijn – een beetje een seizoen in mineur. Waar we minimaal op een periode rekenden, zijn we er niet in geslaagd een rol van betekenis te spelen in 3B. Een zevende plaats is echt onder de maat en dat was het spel ook te vaak. Organisatie vaak niet op orde – vooral als er omgeschakeld moest worden – en aanvallend veel te afhankelijk van de vorm en fitheid van een paar spelers. Ook trainer-coach Blokdijk zal dit alles meenemen naar seizoen 22-23, een seizoen waarin het beter zal moeten. We hebben er vertrouwen in, dat dit gaat lukken, als een ieder er de schouders onder zet.

Rest nog om de O19 van Meervogels’31 te feliciteren met hun in de laatste minuut behaalde kampioenschap. Proficiat! Datzelfde geldt voor buurman Vitesse’22, die plots twee klassen hoger komen te spelen dan de onze. Het kan dus snel gaan: daar moeten wij ons ook maar aan vastklampen. Tot volgend seizoen! (Foto: Pixabay)