Scott van der Himst wint Bokkedoorns Award

Castricum – Kok Scott van der Himst heeft de Bokkedoorns Award gewonnen. De 19-jarige Castricummer nam het vorige week op tegen vier medestudenten van de Nova College Hotelschool. Jaarlijks vindt een wedstrijd voor koks en gastheren/gastvrouwen plaats. De koks moesten een crème brulée met garnituur van citrus bereiden. Ook moesten ze een mysterie-opdracht naar eigen inzicht uitvoeren, serveren en toelichten aan de jury. Deze mysterie-opdracht betrof het fileren van een rode mul. Ook moesten de deelnemers hun vakkennis aantonen door een lijst gastronomische vragen te beantwoorden.

Behalve de Bokkedoorns Award met het bijbehorende certificaat won Scott een diner voor twee én een tweedaagse stage in restaurant De Bokkedoorns in Overveen. De jury bestond uit Pascal Beeren, chef-kok Roy Eijkelkamp, Haarlems Dagblad-journalist Judy Nihof, maître sommelier Niels van Overmeire van De Bokkedoorns, Bourgondisch Lifestyle-kaasleverancier René Koelman, Vinites wijnleverancier Henrico van Lammeren en Novadocenten Bart Zandvliet en Annemieke Loek. De Bokkedoorns Awards werden voor de tiende keer uitgereikt. (Foto: aangeleverd)