Score te laag bij De Rijp- Limmen: 1-2

Limmen – In het afgelopen weekeinde speelde RKVV Limmen de laatste wedstrijd van het seizoen waarin het nog ergens om ging. Limmen kon namelijk nog tweede worden in de competitie. De ploeg startte tegen de regen en de wind in, maar was het eerste kwartier De Rijp wel de baas. Na een half uur moest De Rijp met tien man verder. Een onnodige tik op de achillespees van Joeri Admiraal kwam hen op een rode kaart te staan.

Door Willem Koot

Limmen werd sterker, maar schoten van Menick en De Jong werden gepareerd door de keeper of kwamen op de paal terecht. Maar ook nu kwam Limmen op een achterstand. Een afgeslagen bal werd in de rebound ingekopt. Zo ging de rust met 1-0 voor De Rijp in. Stan Donker en Thomas van der Wijk kwamen Kalu en Mika vervangen. Uit een voorzet van Job Min schoot Jacco de Jong in mooie positie over. Maar in de 53e minuut werd het dan eindelijk gelijk. Jaap Menick schoot uit een vrije positie snoeihard raak. Dertien minuten later rondde Sem Winter een mooie aanval doeltreffend af: 1-2. Dat werd ook de eindstand, maar het was geenszins de verhouding. De uitslag had veel groter moeten en kunnen zijn. Limmen eindigt nu op de derde plaats en gaat de nacompetitie in. Saenden kampioen, waar we niet van verloren, maar twee keer van Meervogels verliezen doet pijn, daar je anders gewoon kampioen bent. Nu is het gat wel 19 punten met onze oosterburen, maar daar koop je niks voor. Evengoed een prachtig seizoen met wellicht nog wat in het verschiet.

Jaap Menick concentreert zich op de bal. (Foto: Nico Hollenberg)