Schrijversduo presenteert eerste roman

Castricum – De Eindhovense actrice Margôt Ros (Toren C) en journalist Jeroen Kleijne hebben in mei bij Nijgh & Van Ditmar hun eerste roman uitgebracht: Zeg maar Agaath. Voor de promotie toeren ze het hele land door. Op zondag 21 augustus maken ze een uitgebreide tussenstop in Castricum. Op of bij de marktkraam van boekhandel Laan zijn ze van 12.00 tot 14.00 uur aanwezig.

,,Als je met zijn tweeën een boek hebt geschreven, hoe leuk is het dan niet om vervolgens samen op pad te gaan voor de promotie?’’, zegt Margôt Ros. ,,We wisten van het begin af dat we echt iets bijzonders van deze tour wilden maken. Dat verdient het boek ook. Vandaar onze vrolijke outfits én de reuzenversie van het boek die we overal mee naartoe nemen.’’ Jeroen Kleijne: ,,In het boek rijden de twee hoofdpersonen door heel Nederland voor een spannende zoektocht. Met deze tour voelt het een beetje alsof we in hun voetsporen treden. We zijn echt overal geweest, van Texel tot Maastricht. En nu dus in Castricum. Het boek is inmiddels al toe aan de vierde druk.’’

Bijzondere vriendschap

De roman Zeg maar Agaath beschrijft de bijzonder vriendschap tussen de 78-jarige Agaath en de 18-jarige Karim. Na het overlijden van haar man besluit Agaath haar villa te ontruimen, onder toeziend oog van kaketoe De Generaal. Dankzij een advertentie in de supermarkt krijgt ze hulp van vakkenvuller Karim, die nog geen idee heeft wat hij wil met zijn leven. Samen slaan ze nieuwe wegen in. Hij laat haar kennismaken met hiphop, zij leert hem Arabisch. Dan stuit Karim op een stapel oude liefdesbrieven. Wie is de mysterieuze man die Agaath zo aanbad? En kan Karim haar helpen op zoek te gaan naar haar grote liefde? Agaath en Karim laten zien dat je in het leven altijd opnieuw kunt beginnen.

Signeersessie

Op zondag 21 augustus brengen Margôt Ros en Jeroen Kleijne een bezoek aan kantoorboekhandel Laan, voor een ontmoeting met lezers. Van 12.00 tot 14.00 uur kunt u vragen stellen en desgewenst uw exemplaar van ‘Zeg maar Agaath’ laten signeren. (Tekst: Brigitte Buissink / Foto: Kees-Jan Smit)