Schoorsteenbrand en ‘binnenbrand’

Het brandweernieuws van maandag 20 tot en met zondag 26 januari

Castricum

Vreemde lucht
Maandagochtend 20 januari werden de brandweerlieden om 8.59 uur opgeroepen voor een vreemde lucht in het park bij de Hoornbloem. Toen de brandweer ter plaatse was konden de brandweerlieden niets meer ruiken of meten en konden ze snel weer retour. Waar de lucht vandaan kwam is niet bekend.

Schoorsteenbrand
Maandagavond 20 januari werd de brandweer om 19.45 uur opgeroepen om uit te rukken naar een woning aan de Laan van Albert’s Hoeve voor een schoorsteenbrand. De brandweerlieden waren zeer snel ter plaatse met de tankautospuit en hebben meteen alles gecontroleerd. Even later kwam de ladderwagen van brandweer Heemskerk ter plaatse en zo konden ze ook de schoorsteen van bovenaf controleren. Na een half uur was alles onder controle. Daarna konden de brandweerlieden weer retour en kregen de bewoners een stookverbod totdat de schoorsteen is gecontroleerd door een erkend bedrijf. (Foto: Hans Peter Olivier)

Binnenbrand blijkt pelletkachel
Zaterdag 25 januari zijn de brandweerlieden om 17.00 uur met spoed uitgerukt naar een woning aan de Stetweg voor een melding van een binnenbrand. Volgens de melder die 112 had gebeld zouden er rook en vonken uit een cv pijp uit de buitenmuur komen en waren de bewoners niet thuis. De brandweer was snel ter plaatse en bij een goede verkenning was de achterdeur los en bleek de bewoner gewoon thuis. Er stond een pelletkachel aan waarvan de afvoer niet helemaal in orde was. De brandweer heeft de bewoner voorlopig een stookverbod gegeven totdat de afvoer weer in orde is gemaakt. (Foto: Evelien Olivier)