Schoolkampioenschap schaken bij Cunera

Castricum – Enkele leerlingen van Schaakvereniging Castricum wilden extra schaaklessen op hun school; Cunera. Schaakleraren Eric van Benschop en Fred Kok werkten daar graag aan mee. Sinds juni werd aan 25 kinderen schaakles gegeven.

Aan het eind van het schooljaar namen Eric en Fred het initiatief voor het schoolkampioenschap van basisschool Cunera. Maar liefst 61 kinderen deden mee. Zij waren over het hele schoolgebouw verspreid. Je zag groepjes spelen in de klassen, maar ook in de recreatieruimte en zelfs in de garderobe.

In een moordend tempo van zeven minuten per partij per spel plus zeven seconden bonus per zet werkten de leerlingen in één uur tijd het toernooi af. Wout van Eerden was overduidelijk de beste. Zijn geheime wapen is herdersmat, waarbij je de argeloze tegenstander binnen vier zetten verslaat.

Wout van Eerden (rechts) was de sterkste speler van het schoolkampioenschap. (Foto: Zinzy van Zeelt)

Boaz Kolemenoglu en Jens Admiraal haalden zilver en brons. Basisschool Cunera heeft geen schaakbord! De lessen en het toernooi gingen via internet. Door de grote belangstelling van de leerlingen kan de school er niet meer omheen om nu ook echte schaakborden aan te schaffen. (Tekst: Fred Kok, schaakleraar / Foto’s: Zinzy van Zeelt)