Scholencup TTVU voor de Binnenmeer

Zondag 5 november werd  voor de 7e keer de Uitgeester Scholencup door de Tafeltennisvereniging Uitgeest in de Sporthal van OBS de Wissel gehouden. Er waren 22 deelnemers, waarvan een groot deel een verborgen tafeltennistalent bezit. Opvallend was, dat er maar 6 van deze topsporters gebruik gemaakt hebben van de Tafeltennismaand oktober om zich op dit toernooi voor te bereiden. De jongens en meisjes vanuit groep 5 t/m 8 werden in 4 poules ingedeeld om te bepalen of ze doorstromen naar de A- of naar de B-poule. Hierdoor was iedereen aan elkaar gewaagd en werden de partijen steeds spannender.

In de B-poule (onderste foto) wist Britte Wokke met aanvallend spel de derde plaats te bemachtigen. De B-poule finale werd gehouden tussen Jens Zuyderduin en Isabel de Boer. Isabel stond vooral in het begin goed in positie en wist de ballen met vastigheid te plaatsen en kwam voor te staan en het leek erop dat ze zou winnen. Jens speelde wat wisselvalliger maar kwam uiteindelijk net aan als winnaar naar voren. Sportief, blij en met plezier gaven ze elkaar naar afloop de hand.

In de A-Poule wist Liz Buur met mooie topspin ballen op plaats 3 te eindigen. De finale werd bereikt door Mathijs de Ruig en Roy de Haan. Roy is geen onbekende, want hij won vorig jaar al de US Cup. Roy had het in de finale niet zo makkelijk als hij had gehoopt. Dankzij zijn vastigheid trok hij wel aan het langere eind. Het publiek werd met beide finales op TV waardig tafeltennis getrakteerd, waardoor de zaal ook vaak met applaus gevuld werd.

Na de finales werden de prijzen met bewondering en felicitaties voor de prestatie door wethouder Anke de Vink overhandigd.

De betere deelnemers van dit toernooi zitten op De Binnenmeer en namen deze editie de Uitgeester Scholencup mee.

Meer informatie en foto’s zijn te vinden op www.TTVU.nl en op facebook.