‘Schilderen samen met je kleinkind’ bij Perspectief

Castricum – Wie wil dat nou niet, samen met je kleinkind een fantasierijk schilderij maken? In het atelier van Perspectief in Bakkum kan elke opa of oma op zondagmiddag 8 maart van 13.30 tot 16.00 uur samen met één kleinkind, bij voorkeur vanaf ongeveer 5 jaar, een kleurrijk kunstwerk schilderen.

Op een vel stevig passepartoutkarton worden eerst met acrylverf diverse kleuren aangebracht. Daarna schilderen de koppels er naar hartenlust stippeltjes, lijntjes, bloemetjes of andere versieringen op. Als alles droog is, kunnen de kinderen met hun rijke fantasie daar met verf fantasiedieren van maken. Met behulp van de grootouders krijgt de achtergrond tot slot een basiskleur waardoor de kleurrijke dieren bijna het schilderij uitspringen. Perspectiefdocente en kunstenares Fré Ham is deze middag aanwezig om iedereen te helpen, te stimuleren en te inspireren.

Graag zelf verf en penselen, maar vooral ook een schort of oud overhemd meenemen. Voor het karton wordt gezorgd. Informatie en aanmelden: www.perspectiefcastricum.nl of bij Froukje Docter: froukjedocter@gmail.com. (Foto: aangeleverd)