Schaken: Huishouden geeft en krijgt halfje

Limmen – De tweede ronde van de competitie bij SV Vredeburg was opnieuw een leuke mix van nieuwe gezichten, verrassende wendingen en mooie combinaties. Bob Stolp speelde zo’n fraaie partij: Luc Janssen werd van het bord gezet met pion- en stukoffers om af te sluiten met een terugtrekkende loperbeweging. Pieter Klein ging met hetzelfde geweld op de koning van Harry Levering af en dat levert hem een plekje in de top van de ranglijst op. Cédric Lagarrigue pikte ergens een extra toren mee van Marcel Wester; daarna was het niet lastig meer. Ook Theo Al kwam op 2 uit 2 dankzij extra hout in een pionneneindspel versus Jan Brantjes.

Bas van Vliet had de pech dat tegenstander Ed Stolp wel met bestek aan tafel zat. Met name de vork prikte het nodige surplus aan materiaal op. Peter van der Heijdt en Danny Blekemolen zijn twee gezichten die we jaren geleden al op de club zagen en nu zijn teruggekeerd. Ze mochten tegen elkaar en na een spannende strijd was Blekemolen degene die mat zette. Arthur Wilbie was flink druk aan het zetten op het zwakke punt in de stelling van Paul de Ruijter. Samen met de aanval op een ongedekte loper leverde dat een sterk punt voor Wilbie op. Samer Alrayes zette een smerig valletje op voor Tars Wanders, die er helaas voor hem zo in liep.

Dirk Aafjes en Bert Hollander hielden ook een zure nasmaak over aan hun partij. Ze stonden beiden beter, maar blunderden de partij nog weg aan Jaap-Jan Min respectievelijk Barry Blekemolen. Ferry Haan en Robin Rommel tekenden voor de eerste, en correcte, remise van dit seizoen. Er volgden nog twee puntendelingen, maar dat verliep ongewoner. Chiel Pepping gaf ongedwongen een stuk weg na een goede partij en zo wilde Bert van Diermen niet winnen: toch remise. Na middernacht overkwam echtgenote Marlies Sturk hetzelfde maar streek Sandra Hollander met de hand over het hart. Komende vrijdag wordt het een drukke bedoening: naast de competitie krijgen de eerste twee teams gasten uit Den Helder en Wijk aan Zee op bezoek.