Schagen United zet Limmen wederom in 3e klasse

Limmen – Onder het toeziend oog van de trainers Bertus Zwart en Sem Wokke, die bij beide verenigingen getraind hebben (Bertus overigens nu nog bij Limmen) werd op de geëgaliseerde grasmat de strijd tussen Schagen United en Limmen uitgevochten om een finaleplaats voor promotie naar de 2e klasse. Overigens waren er nog veel ex-trainers van Limmen aanwezig.

Door Willem Koot, voetbalvereniging Limmen

Na vier minuten een vrije trap van Mees Duinmeijer die op de lat uiteen spatte. Dat was het begin van een enerverende wedstrijd. Eén minuut later lag hij bij Limmen in het mandje. Een vrije trap van Schagen werd verrassend doorgekopt door hun spits en de bal verdween onhoudbaar voor Glorie in de kruising. Het was Schagen dat het eerste kwartier het beste van het spel had. Zo kwamen ze nog alleen op keeper Jesse Glorie af, die met zijn been redding bracht. Ook hun keeper redde met zijn voet toen Jacco de Jong op hem af kwam. Limmen kreeg meer grip op het spel en tijdens de waterpauze werd het vervolg besproken. Dat hielp, want Mika Miettinen veroverde de bal en knalde onberispelijk raak. Daarna kon Mika weer bijna scoren, ware het niet dat de voorzet te hard was. Rust derhalve 1-1.

Onder de rust werd de Schagen-keeper vervangen door de jeugdige Wind. Mees Duinmeijer werd vervangen door Stan Donker om het nog meer op de aanval te gooien. Maar uit het niets kwam Schagen op voorsprong. Uit een voorzet van Schagen stuitte de bal vanaf de borst van de dit jaar voortreffelijke keeper Jesse Glorie naar een speler van Schagen, die het ongelukkige moment afstrafte: 1-2. Alles of niks dus. Het werd niks. Uit een schermutseling in de laatste minuut scoorde Schagen United de 1-3. Verdiend of onverdiend? Ach, degene die de meeste doelpunten maakt wint de wedstrijd. Jammer, we gaan volgend jaar op herhaling in de 3e klasse. Het opgekomen Meervogelspubliek gaat ons missen en wij hen. Helaas!

Doelpuntenmaker Mika Miettinen met op achtergrond de eveneens naar Vitesse ’22 vertrekkende jaap Menick. (Foto: aangeleverd)