Schaatstalent Wesley Hollenberg plaatst zich

Het weekend van 9 en 10 januari stond voor schaatser Wesley Hollenberg uit Uitgeest in het teken van de regio selectiewedstrijden. Wesley heeft zichzelf als B1 junior ten doel gesteld om het NK Allround voor de junioren in zijn leeftijdscategorie (16- en 17-jarigen) dit seizoen te behalen. De selectiewedstrijd werd zaterdag in Breda en zondag in Den Haag verreden. Voor 44 jongens uit de provincie Noord-Holland/Utrecht, Zeeland, Noord Brabant en Limburg was het erop of eronder. Eindigen bij de eerste 20 geeft doorgang naar de landelijke selectieronde over 2 weken in Tilburg.

Wesley reed een tijd van 39.83 op de 500 meter, goed voor een 20ste plaats, op de 3 km zette hij een tijd van 4.10,38 op de klok, goed voor een derde tijd! Hiermee stond hij 8ste in het tussenklassement, een mooie uitgangspositie voor de tweede dag. Deze dag moest er nog een 1500 meter gereden worden, Wesley moest op deze rit even inhouden bij een wissel, om zijn tegenstander voor te laten kruisen, hierdoor een eindtijd van 203.14. Een 26ste plek. In het eindklassement een mooie 13de plaats waardoor deelname aan de wedstrijd in Tilburg een feit is.

De weg daarnaartoe staat voor nu even in het teken van herstellen en wat rust, maar ook de dagelijkse ijs en sprongtrainingen blijven van kracht.
Om de trainingen, wedstrijden, materialen en dergelijke allemaal goed te kunnen faciliteren zijn de ouders van Wesley zeer blij met de steun van vele (Uitgeester) bedrijven! Zij bedanken daarom heel hartelijk Smits Keukens, van der Vleuten en van Hooff\incassobureau, BD Design, Ton Scholten, Ambiance Zonwering, Spa Davidson groente en fruit, Paul Goeman autoservice, Bakkerij Putter, Slagerij vd Meer, Tuincentrum Frits Janssen, Fietshop Uitgeest en Siro. Maar natuurlijk ook de familie en vrienden die Wesley door middel van sponsoring steunen!