Schaakvereniging Vredeburg start nieuwe seizoen met nieuwe voorzitter

Limmen – Bijna anderhalf jaar moesten de schakers van SV Vredeburg zich tevreden stellen met partijtjes op internet of schaakpuzzeltjes uit de krant. Maar het kan en mag weer! Bord, stukken en klokken komen weer op tafel. Gisteren startte het nieuwe schaakseizoen onder leiding van een nieuwe voorzitter.

SV Vredeburg is een knusse vereniging met zo’n 35 leden. Wekelijks zijn er op vrijdagavond vanaf 20.15 uur competitie-activiteiten. Een computerprogramma zorgt ervoor dat deelnemers altijd een tegenstander van min of meer gelijk niveau treffen. Eerder op de avond, vanaf 19.30 uur, wordt er een schaakles gegeven. De lessen zijn zeer toegankelijk en leuk om eens mee te maken.

Erelidmaatschap

Op vrijdag 17 september startte het seizoen traditioneel met de jaarlijkse algemene ledenvergadering. Deze keer stond de vergadering in het teken van een wisseling van de wacht in het bestuur van de vereniging. Jos Admiraal droeg na 34 jaar trouwe dienst de voorzittershamer over aan Jan Brantjes. Admiraal (72) wil het in relatie tot leeftijd en gezondheid iets rustiger aan gaan doen. De ledenvergadering besloot unaniem om Admiraal het erelidmaatschap toe te kennen. Harold Ebels diende het verenigingsbestuur 23 jaar als secretaris. Ebels vond het tijd om ruimte te maken voor een volgende generatie. Bert Hollander (27) is de nieuwe secretaris.

Penningmeester Bob Stolp zorgt voor de broodnodige continuïteit in het bestuur. Admiraal en Ebels kregen, onder luid applaus van de leden, bloemen van de nieuwbakken voorzitter. Brantjes sprak in zijn ‘maiden-speech’ over een mooie vereniging waar fanatiek en op niveau geschaakt wordt door enkele topspelers, maar waar ook gezelligheid troef is. Met name de zogenoemde ‘kelder’ – een groep spelers uit het rechter rijtje – vormt daar een belangrijke factor in. Tenslotte werd Luc Janssen voorgedragen als de nieuwe competitieleider, terwijl Simone Boersen met ingang van het nieuwe seizoen de verenigingsbar gaat bemensen.

Op de foto:
Jos Admiraal draagt de voorzittershamer over aan Jan Brantjes. (Foto: aangeleverd)