Schaakvereniging Limmen speelt als toptalent

Limmen – Op vrijdag 22 oktober speelden de schakers van SV Vredeburg de vijfde ronde van de interne competitie. Op maar liefst veertien borden werd een serieuze strijd geleverd. Nico Pepping lootte ‘oneven’.

Door Harold Ebels

Tars Wanders trad met de witte stukken aan tegen koploper Bert Hollander en leek in het middenspel te beschikken over een gelijkwaardige stelling. Maar niets was minder waar: met een klassiek paardoffer op veld F2 brak de zwartspeler de verdediging open en enkele zetten later volgde het onvermijdelijke mat. Barry Blekemolen was in de opening van zijn partij tegen Harold Ebels nog niet bij de les. Hij liet een loper opsluiten. Daarna vocht Blekemolen nog een zet of veertig tegen de spreekwoordelijke bierkaai, alvorens de precieze Ebels te feliciteren. Luc Janssen werkt zich een weg omhoog op de ranglijst. Tegen Marcel Wester won hij een cruciale pion in het middenspel. Dat de geboren Limburger daarna niet de kortste, maar wel een betrouwbare route naar het volle punt volgde, was slechts voer voor de puristen.

Marlies Sturk speelde een winnende partij tegen Theo Al. Zij profiteerde optimaal van de benarde positie van de zwarte koning achter de eigen pionnen. Jaap Limmen is inmiddels 78 jaar, maar schaakt bij tijd en wijlen als een jong toptalent. Met onberispelijke zetten en de nodige aanvallende creativiteit werd Aart van den Brink opzij gezet. Paul de Ruijter boekte zijn eerste zege van het schaakseizoen. Hij was sterker dan Jesse Zoon die dit schaakseizoen zijn debuut maakt. Dirk Aafjes wachtte extreem lang met het uitvoeren van de rokade. Toen hij kort na de twintigste zet alsnog een korte rokade uitvoerde, kreeg hij gelijk het deksel op de neus. Met goed samenspel tussen dame en toren brak tegenstander Sandra Hollander de koningstelling van Aafjes open en wist de koning weldra te strikken. Met deze zege klimt Sandra naar de derde plaats op de ranglijst. Samer Alrayes nam te weinig tijd om zijn zetten goed door te rekenen en verloor van Adri Beentjes die dat juist wel deed. (Foto: Pixabay)