Schaakseizoen bij SV Vredeburg van start

Limmen – Op vrijdag 9 september haalden de schakers van SV Vredeburg voor het eerst sinds de zomerpauze de schaakborden en -stukken weer uit de kast. De eerste ronde van de interne competitiestond op het programma. Overigens hadden de leden elkaar een week eerder al ontmoet voor de traditionele jaarvergadering en voor de uitreiking van de prijzen over het vorige seizoen.

De eerste ronde liet geen verrassende uitslagen zien. Ferry Haan loerde op een tegenkansje in zijn partij tegen Luc Janssen, maar werd in het eindspel langzaam maar zeker gekraakt door de kampioen van het afgelopen seizoen. Bob Stolp wist van Jaap Limmen te winnen. Ver opgerukte pionnen op de G- en de H-lijn, ondersteund door een agressieve dame, ontnamen de zwarte koning ademruimte. Voor Harold Ebels was winst van een paard in het middenspel voldoende om Harry Levering te verslaan.

dri Beentjes bood Bert Hollander serieuze tegenstand, maar toen er meer stukken werden geruild, bleken vooral de stukken van Hollander strategisch gepositioneerd. De koning van Beentjes bevond zich op de plek waar de klappen vielen. Jeroen van Vliet hield het lang vol tegen de geslepen Jos Admiraal. Admiraal zocht enige tijd naar een knock-out via een torenoffer, maar koos uiteindelijk voor de langzame, maar risicoloze route – pionnetjes roven – naar de winst.

Nieuweling

Aart van den Brink had zijn beruchte ‘Nijlpaard-variant’ niet nodig om van Chiel Pepping te winnen en Robin Rommel toonde zich sterker dan Marcel Wester. Nieuweling Harry Hageman schaakt al een leven lang met vrienden, maar besloot zich na zijn recente pensionering ook daadwerkelijk aan te sluiten bij een schaakvereniging. Dat SV Vredeburg er een goede speler bij heeft, bleek al in de eerste ronde: Hageman won gedecideerd van Arthur Wilbie. Thuisschakers die het voorbeeld van Hageman willen volgen, zijn trouwens welkom. Op vrijdagavonden vanaf 20.00 uur kan men in cultureel centrum Vredeburg aan de Dusseldorperweg 64 kennismaken. Kijk op www.sv-vredeburg.nl voor meer informatie.

Op de foto:
Luc Janssen kreeg als kampioen van het schaakseizoen 2021-2022 de trofee overhandigd door voorzitter Jan Brantjes. (Foto: aangeleverd)