Sanne Wolters-Verstegen na winst naar EK Atletiek

In de eerste limietrace van het seizoen heeft de Castricumse atlete Sanne Wolters-Verstegen zich direct geplaatst voor de EK atletiek, komende zomer in het Olympisch Stadion Berlijn. Bij de Global Athletics wedstrijd in Nijmegen bleef zij op de 800 meter in de eindsprint concurrentie uit Ethiopie en Oeganda voor in een tijd van 2.00.85, ruim onder de door de Atletiekunie gestelde limiet voor deelname.

Sanne heeft zich dit jaar in de winter voorbereid met een maand op hoogte in Iten, Kenia en in de voorjaarsstage hebben zij en coach Peter Wolters gekozen voor Flagstaff in Arizona.

,,De eerste weken terug verliepen nog wat moeizaam. Ik was in Flagstaff door mijn enkel gegaan, wat ervoor zorgde dat ik pas bij mijn eerste wedstrijd weer op spikes kon lopen. Daarna ging alles elke week wat beter,” aldus Sanne. ,,Komende weken zijn we lekker thuis op de Jan Hobergstraat. Deze weken staan in het teken van een nieuw blok doortrainen, met tussendoor het NK Atletiek. Daarna brandt het seizoen echt los, met elk weekend een race op hoog niveau.” (foto: aangeleverd)