Sanne (20) als een vis in het water bij Omroep Castricum

Castricum – Sanne Maat (20) presenteert op de dinsdagavond haar eigen radioshow ‘Sounds At Seven’ bij Omroep Castricum. Wie kort na 19.00 uur afstemt op de zender kan horen dat Sanne bevlogen en vlot presenteert. Haar stem klinkt prettig en de muziek die zij draait ligt bij jong en oud lekker in het gehoor.

Door Henk de Reus

Creativiteit is voor Sanne belangrijk. Daarom koos zij na de middelbare school voor de opleiding Creative Business, een brede opleiding gericht op media. Sanne: ,,Ik vind de studie leuk, maar het is niet zo dat je specifiek leert om bijvoorbeeld DJ te worden. Volgend jaar mag ik een specialisatie kiezen. Op dit moment ligt mijn voorkeur bij de sociale media en marketingkant.”

Muziek

Sanne vertelt dat muziek altijd al met haar verbonden is geweest. ,,Muziek helpt om gevoelens een plek te kunnen geven. Wanneer ik verdrietig ben, luister ik naar andere muziek dan wanneer ik naar een leuk feest ga. Ik denk dat muziek verbindt, ongeacht de taal die je spreekt. In mijn radioprogramma draai ik vooral muziek van nu, maar ik kan er ook voor kiezen om iets te draaien waar ik zelf een leuke herinnering aan heb. Het mooie aan radiomaken vind ik dat ik zelf invulling aan m’n programma kan geven.”

Omroep Castricum

Sanne is in coronatijd bij de omroep terecht gekomen. ,,Naast mijn studie en mijn baantje wilde ik nog iets gaan doen. Omdat ik eerder al eens stage had gelopen bij Omroep Castricum besloot ik hier aan te kloppen. Na een gesprek vroeg DJ Bas of ik een keer wilde meekijken bij de radio. De eerste keer was mega spannend en tegelijk ontzettend leuk. Elke week schoof ik bij zijn programma aan. Hij vertelde op een gegeven moment dat hij nieuwe jingles had gemaakt ‘Met Bas en Sanne op de radio’. Wij kregen ons eigen programma en ik leerde enorm veel van hem. Helaas stopte dit programma. Toen ben ik met m’n eigen programma begonnen.” Sanne vindt de sfeer bij Radio Castricum bijzonder fijn. ,,De zestig collega’s – allen vrijwilligers – ken ik nog niet allemaal, maar degenen die ik inmiddels gesproken heb ervaar ik als fijne en eerlijke mensen. Ze staan altijd voor mij klaar als ik ergens niet uitkom.”

Eigen programma

Het hebben van een eigen programma betekent heel veel voor Sanne. Ze vindt het leuk om te doen, stopt er veel energie in maar haalt deze er ook weer uit. ,,Mijn programma is opgebouwd uit een aantal rubrieken die om de week rouleren. Een voorbeeld hiervan is het ‘wekelijkse dilemma’, waarbij ik de luisteraar vraag voor welk dilemma zij zouden gaan. Ik probeer zo veel mogelijk in te spelen op de actualiteit in en rond Castricum en de muziek van nu te draaien. Mijn belangrijkste missie is jonge luisteraars aan de omroep te binden.”

Sanne bij Radio 538 te gast in de show van Bas en Mart. (Foto: aangeleverd)

Radio 538

Sanne is eens te gast geweest bij een uitzending van Radio 538. ,,Ik plaatste een foto op mijn social media waarbij ik vertelde hoe ik bij Radio Castricum terecht ben gekomen en waarom ik het zo leuk vind. Bas Menting van Radio 538 reageerde hierop en nodigde mij uit om een keer te komen kijken bij zijn show met Mart Meijer. Het was een fantastische ervaring om eens ‘n kijkje achter de schermen te kunnen nemen.” Aan enthousiasme ontbreekt het Sanne niet. We gaan in de toekomst zeker meer van haar horen.

Sounds At Seven, gepresenteerd door Sanne Maat, is elke dinsdag vanaf 19.20 uur op Castricum 105FM te beluisteren.