Samenwerking Parnassia NH en AV Castricum vernieuwd

Castricum – De bloeiende samenwerking tussen Parnassia Noord-Holland (NH) en Atletiekvereniging (AV) Castricum is weer vernieuwd. Marieke van de Ven (bestuurder Parnassia), Sander van der Vlugt (Reakt), Frank van Esch (voorzitter AV Castricum), Miriam Boorsma (secretaris AV Castricum) en Sergio Felter (bestuurslid communicatie AV Castricum) kwamen samen om dit feestelijke moment te markeren.

Atletiek voor iedereen AV Castricum is een actieve vereniging met ruim zeshonderd enthousiaste leden. Hier vinden zowel topatleten zoals Michel Butter als getalenteerde sporters en recreanten van alle leeftijden hun plek. Zo ook cliënten die in zorg zijn bij Parnassia NH. Bij AV Castricum is er plaats voor iedereen, van 5 tot 85 jaar. Jaarlijks worden hoogtepunten als de Parnassia Groep Cross en de strand- en duinlopen georganiseerd.

Samen sterk: AV Castricum en Parnassia NH

Sinds 2013 werkt AV Castricum nauw samen met Parnassia NH, gelegen om de hoek van het landgoed Duin en Bosch. Het hoogtepunt van deze samenwerking is de jaarlijkse Parnassia Groep Cross. Deze loop wordt sinds 2017 georganiseerd. Al sinds 2013 biedt Sander van der Vlugt van Reakt running therapie bij AV Castricum, waar cliënten opbloeien en actief kunnen zijn. ,,Het is geweldig dat onze cliënten de atletiekbaan kunnen gebruiken en zelfs deelnemen aan georganiseerde evenementen.’’

Verzegeld met taart

Ondanks het regenachtige weer werd de samenwerking feestelijk bezegeld. Het maatschappelijke belang van deze verbinding tussen Parnassia NH en AV Castricum is onschatbaar, en zij dient als een inspirerend voorbeeld voor velen. Samen staan we sterker en samen zorgen we voor een gezondere, actievere gemeenschap! (Foto’s: aangeleverd)