Samen SAKKIE’z maken

Castricum – Enthousiaste mensen van Transitie Castricum en de Groene Kerk houden weer een open atelier. Op woensdag 29 september van 14.00 tot 17.00 uur gaan ze net als vorig jaar samen SAKKIE’z maken. Dat gebeurt in gebouw De Schakel naast de dorpskerk aan het Kerkpad 1.

Wat is een SAKKIE? Dat is een duurzame verpakking in plaats van plastic zakjes of papier. Verpak je appels, champignons etc. in een vrolijk zelfgemaakt SAKKIE van hergebruikt textiel. Ben je handig met de naaimachine of wil je dat leren? Kom dan gezellig samen SAKKIE’z naaien. Juist in deze tijd kan het heerlijk zijn iets positiefs te creëren met elkaar.

Er zijn drie naaimachines en drie ervaren naaisters. Je kunt helpen met knippen, koordjes rijgen en naaien. Je kunt ook helpen door textiel te verzamelen: dunne stof en graag kleurig: bloemetjes en ruitjes doen het heel goed. En machine garen en koordjes zijn welkom. De SAKKIE’z die men deze dag maakt, geeft men weg met een boodschap: ‘Zorgen voor de aarde doen we samen: alle beetjes helpen!’

Belangstellenden kunnen zich voor deze activiteit via het e-mailadres marleen.heeman@transitiecastricum.nl aanmelden voor deelname. (Foto: Pixabay)