Samen lezen is leuker…!

Castricum – Herken je dat? Je hebt net een boek gelezen, maar je bent er nog niet klaar mee. Dat ene personage blijft in je hoofd hangen… Hoe zit het nou met dat open einde? En hoe zou de verfilming van dit boek zijn? Kortom, je wilt er graag nog over doorpraten. Dat kan! Je kunt namelijk lid worden van een leesclub. Met een leesclub lees je met een groepje mensen in een bepaald tijdsbestek steeds allemaal hetzelfde boek. Na afloop spreek je ergens af om het boek te bespreken.

Boeken en een boekenlijst

De bibliotheek levert speciale koffers aan leesclubs. Je maakt eerst de keuze voor een boek uit een uitgebreide boekenlijst. Op deze lijst staan zowel klassiekers als actuele titels. De koffer van je keuze bevat zeven exemplaren van hetzelfde boek en achtergrondinformatie over het boek en de auteur. Wel zo makkelijk! Het enige dat je hoeft te doen is een boek kiezen en een datum afspreken.

Verdieping

Wat brengt deelname aan een leesclub je? Een deelnemer aan een Castricumse leesclub schreef: ,,Lezen verruimt je blik, waardoor je soms tot andere inzichten komt.’’ Iemand van een leesclub uit Bergen zei: ,,Je komt tot mooie gesprekken. De gesprekken verdiepen zich, wat je niet bereikt met een normaal bezoekje aan elkaar.’’ Een andere deelnemer van een Castricumse leesclub: ,,Elke maand zomaar een boek in je schoot geworpen krijgen voelt als een cadeautje.’’

Kosten

Je hoeft voor deelname aan een leesclub geen lid van de bibliotheek te zijn. Het bedrag dat een leesclub betaalt aan de bibliotheek voor de leesclubservice is 145 euro per jaar. In een leesclub die uit zeven deelnemers bestaat, betaal je per deelnemer dan 20,72 euro per jaar, dat is ongeveer de prijs van een boek.

Aanmelden

Heb je interesse om mee te doen aan een bestaande leeskring of om zelf een leesclub te starten? Kijk op bknw.nl/leesclub voor meer informatie, de lijst van beschikbare boeken en aanmelden. (Afbeelding: aangeleverd)