Rustige horeca, minderjarigen weggestuurd na blaastest

De politieberichten van maandag 25 november tot en met zondag 1 december

Inbraak personenauto

Castricum – Dinsdagavond 26 november, tussen 20.00 uur en 21.15 uur is er ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het parkeerterrein bij Johanna’s hof. Het raam van de auto was ingeslagen en er zijn diverse goederen weggenomen uit de auto.

Rijverbod na drugstest

Castricum – Tijdens de nachtelijke surveillance op woensdag 27 november zag de politie een personenauto achteruit een eenrichtingsweg uitrijden. Daarna zagen ze dat het voertuig slingerde en de bocht niet goed nam. De personenauto is staande houden. De bestuurder had bloeddoorlopen ogen en hem is een alcoholtest en een drugstest afgenomen. Alcoholtest was negatief, maar drugstest niet. De bestuurder is vervolgens aangehouden en op het politiebureau is bloed geprikt. Er wordt dossier opgemaakt en de bestuurder heeft een rijverbod gekregen van 24 uur.

Rijverbod voor beginnend bestuurder

Castricum – Tijdens een verkeerscontrole op woensdag 27 november is een twintigjarige bestuurder van een snorscooter staande gehouden. Van de bestuurder is een blaastest afgenomen en uitslag bleek P/A te zijn. Bestuurder is meegenomen naar het politiebureau en blies daar 130 Ugl. Bestuurder was echter een beginnend bestuurder en heeft een proces-verbaal en een rijverbod gekregen.

Rustige Horeca, wel veel minderjarigen weggestuurd na blaastest

Castricum – De horeca is de laatste nachten goed verlopen. In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 november zijn er geen aanhoudingen of bekeuringen uitgedeeld. Wel werden er weer negen minderjarige jongeren weggestuurd na het doen van een blaastest. Ook de nacht van zaterdag 30 november op zondag 1 december is rustig verlopen. In deze nacht twee aanhoudingen. Dit voor het rijden onder invloed en het uitgeven van een vals briefje van € 50.- Verder zijn ruim 35 minderjarige jongeren weggestuurd nadat ze een blaastest hadden gedaan.

Aanrijding met letsel op de Boekel

Akersloot – Woensdag 27 november omstreeks 14.00 uur vond er een aanrijding met letsel plaats op de Boekel te Akersloot. De bestuurster van een snorfiets reed op de Boekel in de richting van Heiloo. Na de bocht bij de betoncentrale moest ze uitwijken voor een geparkeerde vrachtwagen. Achter de vrachtwagen vandaan reed de bestuurder van een heftruck achteruit de rijbaan op. Hierbij reed de heftruck tegen de snorfiets en kwam de bestuurster ten val. Bestuurster liep hierbij een hoofdwond op en is voor verder onderzoek meegenomen van het ziekenhuis.