Ruim vijftigduizend euro voor Terre Rett Syndroom Fonds


Het definitieve bedrag dat is opgehaald dankzij een wereldrecordpoging dubbeltennis in Uitgeest is live in de uitzending van RTL Summer Night bekendgemaakt. Het geld wordt gedoneerd aan Stichting Terre Rett Syndroom Fonds. Ronald Vlieland, Dennis Bakkum, Kees Beentjes en Rob Klaver stonden 62 uur lang op de tennisbaan om met hun dubbelspel het wereldrecord te verbreken.

De belangstelling en support tijdens de wereldrecordpoging waren enorm, vooral op de laatste dag. Enkele flinke regenbuien weerhielden de supporters en de mannen niet. Daardoor zijn er nog meer donaties en opbrengsten uit de extra activiteiten gekomen en hebben nog meer sponsoren een flinke donatie gedaan. Door hulp van ruim 150 vrijwilligers konden de kosten voor het evenement laag gehouden worden. Er wordt 50.062 euro gedoneerd aan Stichting Terre Rett Syndroom Fonds.

Stichting Terre Rett Syndroom Fonds gaat het geld onder andere gebruiken om onderzoeken te ondersteunen waarin wordt gekeken welke fundamentele processen een rol spelen bij het ontstaan van het Rett Syndroom. Dit is een aangeboren aandoening die vrijwel alleen bij meisjes voorkomt en die leidt tot een ernstige lichamelijke en verstandelijke handicap. Als er meer bekend is kan men met nieuwe biomarkers in de moleculaire processen identificeren welke geneesmiddelen een aangrijpingspunt zouden kunnen zijn.