Ruim 30 messen ingeleverd bij actie ‘Drop je knife’ in Castricum

Op het politiebureau in Castricum zijn tijdens de actie ‘Drop je knife’ in totaal 36 wapens ingeleverd. Naast 33 messen werden ook een gasdrukwapen, vlindermes en een alarmpistool afgegeven. De politie is tevreden met het resultaat. ,,We hebben een stuk meer binnen gekregen dan we hadden verwacht.”

Tussen 11 en 17 oktober kregen inwoners van de gemeente de mogelijkheid om (steek)wapens anoniem en straffeloos in te leveren. In Castricum gebeurde dat veelvuldig, de gemeente is koploper in de BUCH en verzamelde meer wapens dan de stad Alkmaar. Daar werden in totaal vijftien wapens ingeleverd, in Heiloo en Bergen één.

Schijnveiligheid’
De politie heeft geen duidelijke verklaring voor de grote vangst in Castricum. ,,Het is een anonieme actie, dus dat is lastig te zeggen. De wijkagenten hebben wel veel aandacht geschonken aan de actie. We zijn blij met elk wapen dat van de straat is. De actie heeft waardevolle gesprekken tussen wijkagenten en jongeren opgeleverd. Het is pure schijnveiligheid om een mes bij je te dragen.”

Foto: politie