Rugbyspeelster Inge van der Velden (30) overleden

Castricum – Rugbyspeelster Inge van der Velden is maandag op 30-jarige leeftijd overleden. Ze leed aan een agressieve vorm van kanker. Bij de Castricumse Rugbyclub, waar Van der Velden sinds 2017 speelde, typeren ze haar als een teamspeelster pur sang.

Inge speelde zo’n twintig jaar lang handbal bij Meervogels ’60 in Akersloot, toen ze in 2017 besloot het roer om te gooien. Ze ging rugbyen bij de Castricumse Rugbyclub, de club waar ook haar vader lid van was geweest. Aanvankelijk had ze niet de ambitie om op hoog niveau te gaan spelen, maar twee jaar later trad ze al voor het eerst aan voor het nationale team. Net als haar drie jaar jongere zus Linde overigens. De twee speelden meerdere wedstrijden samen voor Oranje.

Op de website van de Castricumse Rugbyclub staat men deze week stil bij het overlijden:

Lieve Inge,

Je ziet ze niet veel meer, de teamspeelsters pur-sang. Jij was er wel zo één. Voorop in de strijd. Met je enthousiasme, je ongelofelijke energie en je perfecte skills leidde je het team naar grote hoogte. Jij was de motor en de olie. Ook buiten het veld was je, met je altijd vrolijke lach, zeer actief om het team en de club een absolute meerwaarde te geven. Je bent en blijft altijd bij ons. Voorop in de strijd, in ons hart. Rust zacht. Wij wensen Bart, jouw familie en vrienden enorm veel kracht bij de zoektocht om dit enorme verlies een plek te geven.

Ook bondscoach Sylke Haverkorn heeft op het overlijden van Van der Velden gereageerd. Zij noemt haar een talentvolle, snelle en superfitte speelster, die altijd in verbinding stond met de mensen om haar heen.