Rugby dames van CAS RC denderen door

Castricum – De rugbydames hebben in de overgangsklasse een grote stap gemaakt richting promotie naar de hoogste klasse van Nederland. Afgelopen zondag werd De cluster Haarle/Den Helder met klinkende cijfers aan de kant gezet: 7-108. Een week eerder werd de directe concurrent en angstgegner, de Haagsche rugbyclub, reeds op een stevig verlies getrakteerd.

Het talentvolle Castricumse team liet in het winderige Den Helder direct na het aanvangssignaal zien dat ze vijf punten op kwamen halen. Met de sterke voorwaartsen en de zeer snelle backs werd de aanval direct opgezocht. Dit resulteerde al snel in een voorsprong, die door de wedstrijd heen verder werd uitgebouwd. Met rust stond het 0-75. De Cheetahs (de naam van de cluster) begon de tweede helft met nieuwe moed en ze wisten zelfs een try te scoren. Helaas voor het thuispubliek was dit het enige wapenfeit. De dames van CAS RC bleven als team spelen, waarbij iedere speler zijn taak goed uitvoerde en daardoor kans op kans creëerden. Het sterke spel resulteerde in een 7-108 einduitslag.

Looplijnen oefenen

De coaching staff was zeer tevreden over het spel. De tweede helft kon worden gebruikt om een aantal looplijnen te oefenen. De dames zijn nu over de helft in de competitie en staan ongeslagen bovenaan, er is een mooi gat naar de nummer twee geslagen. Nog vier wedstrijden te gaan en dan weten we of CAS RC ladies 1 volgend seizoen in de Ereklasse gaat spelen. De eerstvolgende thuiswedstrijd is aankomende zondag om 13.00 uur op Wouterland. De dames zouden het leuk vinden als u ze komt aanmoedigen! Komende zaterdag zijn de drie slotwedstrijden van het Six Nations toernooi live in het clubhuis op Wouterland te zien en te beleven. Aanvang vanaf 15.00 uur.

Op de foto:
De CAS-ladies waren ongrijpbaar voor de Cheetas. (Foto: Gerard Spaans)