RTC langebaan schaatsen komt naar Alkmaar

Raymond Koen, topsportcoördinator Alkmaar, bij Olympisch Netwerk Noord Holland is vervuld dat Alkmaar zijn 11e Regionaal Trainingscentrum (RTC) langebaan schaatsen mag begroeten. Zo kan Alkmaar zich verder profileren als talentenstad.’’ Met de komst van het 11e Regionale Trainingscentra is Alkmaar één van de grootste opleiders van sporttalent in Nederland.

In de afgelopen vijf jaar is de talentontwikkeling in Alkmaar geoptimaliseerd. Alkmaar heeft een sterk topsport/trainerscollectief dat om de 6 weken bij elkaar komt en kennis deelt of wil ontwikkelen. Daarnaast kent Alkmaar optimale faciliteiten. De schaatsers zullen bijvoorbeeld krachttraining doen in het naastgelegen Sportpaleis Alkmaar waar geïnvesteerd is in olympische materialen. Ook zullen de talentvolle schaatsers in de leeftijd van 16 tot 21 jaar kunnen steunen op de sportmedische specialisten binnen De Meent Bauerfeind. Ondanks een bijna 100% bezetting van De Meent Bauerfeind is er een passende werkruimte gevonden voor hoofdtrainer Sjoerd Gerards.

Eddy Bakker, manager exploitatie Alkmaar Sport: ,,Afgelopen zomer hebben we de koelinstallatie en de gehele 400-meterbaan vernieuwd. Ik ben content dat we na deze grootscheepse verbouwing toptalenten uit Noord-Holland kunnen bewonderen in Alkmaar. Gaan we de nieuwe Olympisch kampioen in actie zien op de snelle ijsbaan van de toekomst? Na de opening op 11 oktober zijn er zelfs al 11 baanrecords gereden tijdens wedstrijden op de nieuwe 400-meterbaan.’’ (Foto: aangeleverd)