Rossenbacker speelt ‘Zonde van de Zusters’

Akersloot – Toneelvereniging Rossenbacker speelt op vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober het blijspel ‘Zonde van de Zusters’ van Ton Davids. De uitvoering vindt plaats in de theaterzaal van sportcafé De Lelie.

Het stuk ‘Zonde van de Zusters’ is het vervolg op ‘Zusters in Zaken’, maar staat verder op zichzelf. Klooster Parc is een klooster dat zijn deuren heeft opengesteld voor mensen die voor een weekje kennis willen maken met ‘het rijke katholieke leven’. Binnen één week krijgen de gasten dan zoveel en intens mogelijke ‘katholieke-ervaringen’; inclusief wonder, kloosterkaas en kloosterbier. Als het verhaal begint, draaien de zaken goed. Maar helaas is moeder-overste vergeten de belasting te betalen. Een nare blauwe envelop maakt dat Klooster Parc direct in een zware financiële crisis zit. Er komt ook post van Disneyland Parijs; zij willen het idee van een ‘katholiek pretpark’ wel kopen. Dus dat komt goed uit, maar helaas zal het klooster zelf dan moeten sluiten en worden de zusters verbannen worden naar een Vinex-wijk. Al met al zorgt dit ervoor dat moeder-overste slecht slaapt. Hoe zal het aflopen met Klooster Parc?

Kaarten à 8 euro zijn zowel telefonisch (06 11863908) als per e-mail (info@rossenbacker.nl) te bestellen. Ze zijn op de avond zelf ook verkrijgbaar aan de zaal. (Foto: aangeleverd)