Ron de Haan benoemd tot wethouder in Wijdemeren

Castricum – Ron de Haan, raadslid namens DeVrijeLijst in Castricum, is vorige week donderdag beëdigd als wethouder van de gemeente Wijdemeren en neemt na achttien jaar afscheid van de Castricumse politiek.

Door Hans Boot

Nadat de benoeming als wethouder op Vlieland vanwege huisvestingsperikelen niet doorging, keerde Ron de Haan terug in de gemeenteraad van Castricum na hier vier jaar wethouder te zijn geweest en daarvoor veertien jaar raadslid. Hij solliciteerde dit jaar naar de vacature in het college van de gemeente Wijdemeren, omdat een wethouder om gezondheidsredenen in februari opstapte. Deze gemeente bestaat uit de zes dorpen Ankeveen, Breukeveen, ‘s -Graveland, Kortenhoef, Loosdrecht en Nederhorst den Berg en heeft in totaal een kleine 26.000 inwoners.

Boodschap

De Haan wordt in zijn nieuwe gemeente lid van De Lokale Partij en gaat zich bezighouden met onder meer Ruimtelijke Ordening, Participatie, Onderwijs en Erfgoed. De kersverse wethouder heeft veel zin in zijn nieuwe functie en gaat voorlopig pendelen tussen Castricum en Loosdrecht. Terugblikkend op zijn Castricumse bestuursperioden zei hij: ,,Ik kijk met trots terug naar de groei van De VrijeLijst. Er staat een geweldige partij, de vierde in grootte in Castricum. De eerlijke boodschap wordt beloond en die neem ik mee naar Wijdemeren. Een gemeenschap die in zichzelf gelooft, is bereid in zichzelf te investeren en zijn merknaam te vestigen.’’

Op de foto:
Ron de Haan reikte in mei 2022 de trofee ‘Wakkere Haan’ uit aan raadslid Marieke Kooter. (Archieffoto: Ernest Sellege)