Ron Boendermaker zet zegereeks voort

Akersloot – Mountainbiker Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee is donderdagavond als snelste uit de bus gekomen na de wekelijkse tijdrit op sportpark De Cloppenburch. Dat drie weken geleden Boendermakers’ winst geen toevalstreffer was, werd de periode daarna duidelijk. Niet een keer of twee maal, maar zelfs voor een derde overwinning draaide Ron Boendermaker zijn hand niet om. Dat het niet makkelijk zou gaan worden stond bij voorbaat al vast. Met  onder andere de supersnelle Sem Beentjes en de altijd gevaarlijke en soms verrassende Wout Bakker blijft de uitslag ongewis.

Tot half koers hadden Beentjes en Boendermaker hun handen vol aan elkaar met Wout Bakker als de onvoorspelbare factor op de achtergrond. Na het plussen en minnen halverwege stonden de kansen in evenwicht en konden ze opnieuw hun verdere strijd aanbinden en het verdere verloop de afloop gaan bepalen. Daaruit bleek dat Ron Boendermaker over een iets grotere motor beschikt dan de nog jonge Beentjes uit Limmen. Op een licht verzet raffelt Sem Beentjes de technische gedeelten af, waarbij de oudere Ron Boendermaker meer gebruik maakt van zijn kracht en een grotere versnelling kan aandrijven om die gedeelten te overwinnen en vervolgens op de lange stukken nog iets zwaarder te steken en meters te maken.

Voor jonge renners is het belangrijk op souplesse te rijden. Om zo nu en dan, als het even nodig is, daarvan af te wijken moet een tandje zwaarder tot de mogelijkheden kunnen behoren. Ook voor Sem Beentjes had deze optie de mogelijkheid kunnen bieden het opgelopen verschil in het tweede gedeelte op te vangen en misschien zelfs weten om te zetten in een winst. Sem Beentjes heeft nog een mooie toekomst op de fiets in het vizier en met een goede begeleiding gaat hij ver komen, waarbij de nodige waakzaamheid geboden is. Tot slechts 17 seconden werd het verschil beperkt op de eindtijd van Boendermaker. Alex Hageman en Barry Schrama lieten een aflopend tijdschema zien met voor ieder de snelste tijd in de laatste omloop.

Uitslag:

1. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee (50.48 min); 2. Sem Beentjes, Limmen (51.05 min); 3. Wout Bakker, Heiloo (51.39 min); 4. Alex Hageman, Limmen (56.29 min); 5. Barry Schrama, Akersloot (60.39 min).