Ron Boendermaker weer goed bezig

Akersloot – Mountainbiker Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee heeft donderdagavond met overmacht de concurrentie op achterstand gezet. De altijd met zijn materiaal tot in de finesses bezig zijnde Boendermaker had een week eerder, ondanks winst, een verkeerde bandenkeus gemaakt en zodoende nu weer iets anders gestoken, teneinde te kunnen schitteren op sportcomplex De Cloppenburch. Dit leverde hem de dagzege op, maar de manier waarop Ron Boendermaker deze strijd aanging, was bijzonder.

Daar waar de anderen de wekelijkse avond zien als een leuk intermezzo van de werk- en trainingsweek, ziet Boendermaker het als bijna een wereldkampioenschap. Als door een wesp gestoken schoot hij uit het vertrek om daarna blind en zonder mededogen zijn weg te vervolgen en zijn tegenstanders als het ware te willen opvreten. Hierbij ontziet Boendermaker zichzelf ook niet door daarbij alle risico te nemen en tot het randje te gaan en zelfs letterlijk erover. Nu ook waren daar een paar valpartijtjes het gevolg van, maar hij nam dit op de koop toe.

Achter Boendermaker ontspon zich een sportieve strijd tussen de gebroeders Van Kuilenburg, nadat Vincent Beentjes op zijn nieuwe fiets al vroeg wegens pech de strijd moest staken. In eerste instantie had de jongste van de twee, Dave, nog de bedoeling om tegenstand te gaan bieden aan de ontplofte Boendermaker, maar bij nader inzien het onmogelijke daarvan inzag. Intussen zag Walter van Kuilenburg zijn kans schoon de kloof tussen zijn jongere broer te dichten. Na even samen opgetrokken te hebben, moest de bezetting van de twee resterende plekken van het podium nog geregeld te worden. Het beste was er bij de jongste van het duo Van Kuilenburg af, zodat Walter geen moeite had de tweede plek te pakken.

Uitslag:

1. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee; 2. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 3. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 4. Wout Bakker, Heiloo; 5. Maurice Kauffman, Beverwijk; 6. Barry Schrama, Akersloot.