Ron Boendermaker waterproof naar overwinning

Akersloot – Mountainbiker Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee heeft op fraaie wijze de wekelijkse donderdagavondwedstrijd om de OIT Mountainbike Cup gewonnen. De omstandigheden qua weer waren op sportpark De Cloppenburch bar en boos met harde wind en regen, maar op een perfect van bladeren ontdaan parcours.

De opkomst was jammer genoeg niet om over naar huis te schrijven, maar het ging om degenen die wel de stap naar deelname hadden gezet. Sowieso kon er een mooi podium uitrollen met namen als Koen Konst, Vincent Beentjes en Ron Boendermaker. De meesten gingen er van uit dat, gezien de resultaten van de voorbije tijd neergezet door Ron Boendermaker, hij de meeste aanspraak zou kunnen gaan maken op de hoogste trede van het schavot. Zo vanzelfsprekend ging het in de praktijk niet worden.

Als een raket was, zoals gewoonlijk, Ron Boendermaker uit de start weg, de rest niet helemaal geschrokken achterlatend. Vincent Beentjes wist de schade nog enigszins te beperken, maar moest per ronde toch seconden toegeven. Tot en met de zevende ronde wist Boendermaker een gat van zestig seconden te slaan met Beentjes, maar in het verdere verloop wist Vincent Beentjes dit te consolideren met een heel vlak schema in rondentijden,  waarbij slechts vier seconden verschil zat tussen zijn snelste en traagste omloop. Daarentegen liet Boendermaker op dat moment een op- en aflopend overzicht in tijden zien, waarmee hij niet verder afstand nam van Vincent Beentjes, zodat de achterstand op de meet nog steeds die zestig seconden bleef.

Koen Konst mocht zich verheugen op een zekere derde plaats, waarmee hij geen bedreiging werd voor Beentjes en Boendermaker, maar ook niets te duchten had van zijn achtervolgers op papier Barry Schrama en Yvonne Zomerdijk. Laatstgenoemden trokken vanuit de start gezamenlijk op, waarbij Schrama het initiatief pakte en op een geven moment Yvonne Zomerdijk toch moest laten gaan, omdat zij nog meer in haar mars had en zich nog ruim van haar man van het eerste uur kon losmaken.

Uitslag:

1. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee; 2. Vincent Beentjes, Castricum; 3. Koen Konst, Castricum; 4. Yvonne Zomerdijk, Limmen; 5. Barry Schrama, Akersloot.