Ron Boendermaker te snel voor de rest

Akersloot – Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee heeft, net als de voorbije weken, de winst in de wekelijkse donderdagavondrace om de OIT Mountainbike Cup weer op een duidelijke manier veilig gesteld. Niemand, maar dan ook niemand hoeft op dit moment of de komende weken de uitdaging aan te gaan met Boendermaker, want hij is heer en meester.

Boendermaker wist zich de afgelopen jaren het parcours op sportcomplex De Cloppenburch goed eigen te maken door snelheid  en techniek samen te brengen. Daardoor is hij nu de te kloppen man geworden. Was het vorig jaar Henk Verdonk junior nog, die Ron Boendermaker de baas kon spelen, nu is het nog maar de vraag of Verdonk junior, al maanden niet actief in Akersloot, bij terugkeer nog in staat moet worden geacht de in rap tempo beter geworden Boendermaker van zijn troon te kunnen stoten. Naar de toekomst met een hernieuwde confrontatie wordt in blijde verwachting uitgekeken.

Razend tempo

Deze donderdag was het niet anders dan de afgelopen weken met een in razend tempo vertrekkende Ron Boendermaker die vervolgens als een razende over het parcours scheurde. De vraag was niet wie er ging winnen, maar of Boendermaker niet ergens om een boom gekronkeld lag. Maar de vraag hoefde niet gesteld te worden, want Boendermaker bleef overeind met ver daarachter de strijdende Walter van Kuilenburg, Koen Konst en Wout Bakker die de troostprijzen moesten gaan verdelen. Als je de koers wilt voltooien, dient wel rekenschap te worden gegeven aan een aantal omstandigheden, die roet in het eten kunnen gaan gooien.

Regelmatigheidsklassement

Allereerst het veel te diep gaan bij de start, waarna de man met de hamer om de hoek  kan komen kijken, maar ook materiaalpech als een gebroken spaak of gebroken zadelpen en een lekke band, met daarbij de aantekening dat maar al te vaak wordt gekozen voor een band zonder een beschermende kevlarlaag om gewicht te besparen, waar daarentegen beter op de andere kilo’s gelet kan worden. Ook een valpartijtje kan de ambities verstoren. In de achterhoede werd gestreden door Maurice Kauffman, Barry Schrama, Gerard Roozen en Koen Konst, die een van de vorige malheurs had te overwinnen en bovenal presteerde voor een zekere klassering in het OIT regelmatigheidsklassement, waarin Walter van Kuilenburg aan kop gaat.

Uitslag:

1. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee; 2. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 3. Maurice Kauffman, Beverwijk; 4. Barry Schrama, Akersloot; 5. Gerard Roozen, Heiloo; 6. Koen Konst, Castricum.