Ron Boendermaker steelt de show

Akersloot – Mountainbiker Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee is de gelukkige winnaar geworden van de wekelijkse tijdrit op donderdagavond. Wederom was Henk Verdonk junior op sportpark De Cloppenburch de te kloppen man. Deelnemers als Wout Bakker, Bob Scholten, Koen Konst en Ron Boendermaker moesten tegen hem opboksen. Het dichtst in de buurt kon Boendermaker blijven, die toch per omloop enkele tellen in het voordeel van Verdonk junior moest laten. Daardoor leek Henk Verdonk junior op een zekere winst aan te sturen, totdat hij na zes omlopen het pechduiveltje de kans liet de lucht uit zijn band te laten lopen en hij tot uitstappen werd genoodzaakt.

Op dat moment had Verdonk junior een voordelige marge opgebouwd van precies dertig seconden op Boendermaker. Op deze voor Boendermaker gelukkige manier kreeg hij de zege in de schoot geworpen. De overige deelnemers stonden elkaar in de onderlinge tijdverschillen niet naar het leven en kwamen na het volbrengen van hun tien ronden dan ook ruim afgescheiden van elkaar over de meet. Bij de start was er blijdschap alom door de rentree van Piet Veldt, in de volksmond beter bekend als Piet Lada. Door een opgelopen bacteriële infectie, gevolgd door een operatieve ingreep aan zijn onderrug, was Piet Veldt een jaar lang uit de roulatie, hetgeen hem belette de favoriete schaats- en fietssport uit te oefenen. Iedereen was dan ook zeer verheugd hem weer in actie te zien.

Uitslag:

1. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee (50.50 min); 2. Wout Bakker, Heiloo (52.20 min); 3. Bob Scholten, Akersloot (53.02 min); 4. Koen Konst, Castricum (54.24 min); 5. Alex Hageman, Limmen (56.31 min); 6. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (59.06 min); 7. Piet Veldt, Akersloot (69.15 min).