Ron Boendermaker pakt benauwde zege

Akersloot – Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee heeft donderdagavond een krappe overwinning behaald in de wekelijkse rit om de OIT Mountainbike Cup. Onder schitterende weersomstandigheden – met voor de tijd van het jaar hoge temperaturen – en rijdend door een bloemenpracht was het geen straf om op het parcours van sportpark De Cloppenburch met elkaar de strijd aan te gaan. Een grote opkomst geeft echter nog geen garantie voor een spannende koers om de bezetting van het podium. Maar dit keer was het smikkelen en smullen voor de enkele toeschouwers.

Normaal steekt er iemand met kop en schouders bovenuit, zodat al ruim vóór de finish de winnaar bekend is. Nu was het Ron Boendermaker, die er als een bezetene vandoor probeerde te gaan, de rest vertwijfeld achterlatend. Dit was gewoonlijk hoe hij de koers aanpakte, maar nu lukte zijn spelletje niet. Omdat hij een periode achter de rug had van rustig aan doen, had hij het anders moeten doen door eerst de kat uit de boom te kijken, doch dat blijkt niet in de aard van het beestje te zitten.

Zo konden Walter van Kuilenburg, Wout Bakker en Alwin Hes redelijk in het spoor van Boendermaker blijven en gaven ze hem niet de vrijheid, die hij in het verleden kreeg. Van Kuilenburg en Bakker bleken in staat de druk er bij Boendermaker flink op te leggen, waardoor bij hem de paniek een beetje de overhand kreeg. Met nog een paar omlopen te gaan bleek bij doorkomst start/finish, dat Boendermaker aan het eind van zijn latijn ging komen; kreunend en steunend moest hij naar de bel voor de laatste ronde.

Het werd zelfs billen knijpen voor Boendermaker, toen Walter van Kuilenburg in dat laatste gedeelte wist aan te sluiten en zelfs in de laatste honderden meter langszij en voorbij kwam. Door een laatste kamikazeactie gooide Boendermaker zich in een technische bocht voor Van Kuilenburg en wist hem zodoende in de laatste meters achter zich te houden en zijn winst veilig te stellen.

Uitslag

1. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee; 2. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 3. Wout Bakker, Heiloo; 4. Alwin Hes, Bakkum; 5. Michel Belleman, Heiloo; 6. Jurriaan Maij, Heiloo; 7. Peter Zwemmer, Heiloo; 8. Barry Schrama, Akersloot; 9. Piet Veldt, Akersloot. (Foto: aangeleverd)