Ron Boendermaker krijgt zege in de schoot geworpen

Akersloot – Mountainbiker Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee heeft de wekelijkse donderdagavondwedstrijd op sportpark De Cloppenburch  gewonnen. Dit nadat Dave van Kuilenburg op driekwart van de koers, in een leidende en op normale wijze niet meer te overbruggen positie, te maken kreeg met een lekke band en niet meer kon terugkeren in de wedstrijd.

Te beginnen bij het begin was het niet vreemd dat Boendermaker er weer als een bezetene vandoor wilde gaan. De snipverkouden Dave van Kuilenburg was echter alert en pikte snel aan. Even later wist de jongste van de Van Kuilenburgen het initiatief over te nemen en een aantal meters te pakken. Hierbij moest Boendermaker alle zeilen bijzetten om Dave van Kuilenburg binnen bereik te houden. Dat hij daarbij tot het randje moest gaan, bewees een valpartijtje waarbij Van Kuilenburg de sportiviteit had even te wachten om te zien of het goed ging en Boendermaker zijn race kon vervolgen.

Afgelopen ketting

Daarna bouwde Van Kuilenburg zijn voorsprong uit tot het moment van lekrijden en zijn strijd gestreden was en Boendermaker zo het leek onbedreigd naar de streep kon rijden. Bijna tegelijkertijd met de panne van Dave, moest de andere helft van de gebroeders, zijnde Walter, ook van de fiets, maar dan voor een afgelopen ketting. Daarvoor samen optrekkend met Vincent Beentjes, zouden zij strijden, na het wegvallen van broer Dave, om de aanvullende bezetting van het podium. Het opleggen van de ketting kostte de nodige tijd, waarin Wout Bakker bij machte was de derde positie achter Beentjes in te nemen.

Nadat het opleggen van de ketting geklaard was, ging de oudste van de familie op jacht naar de andere tak van zijn roots: Wout Bakker. Toch kon Van Kuilenburg deze missie niet doen slagen, omdat Bakkertje hem op een toch wat slimme manier wist af te troeven. De altijd gezellige samenkomst na de finish werd met winnaar Ron Boendermaker en de als laatste aankomende nestor Piet Veldt in harmonie en een hopelijk gemeend excuus afgesloten.

Uitslag:

1. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee; 2. Vincent Beentjes, Castricum; 3. Wout Bakker, Heiloo; 4. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 5. Vincent Tiebie, Akersloot; 6. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef; 7. Piet Veldt, Akersloot. (Foto: aangeleverd)