Ron Boendermaker houdt stijgende lijn vast

Akersloot – Mountainbiker Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee heeft met een schitterende tijd de winst gepakt in de wekelijkse donderdagavondtijdrit. De afgelopen weken werd op sportcomplex De Cloppenburch de stijgende lijn bij hem steeds meer zichtbaar. Al menig maal sleepte Boendermaker de zege weg, maar niet altijd stonden dan de andere grote kanshebbers aan de start. Ditmaal waren echter zowel Dave van Kuilenburg als Vincent Beentjes aanwezig, al moet gezegd worden dat Henk Verdonk junior ontbrak.

Dat de omstandigheden perfect waren voor een eventuele verbetering in de stand om het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement bewezen de twee persoonlijke records van respectievelijk winnaar Ron Boendermaker met 12 seconden tot 49.40 minuten en good old Henk Jan Verdonk senior met maar liefs 31 seconden tot 55.32. Het verschil van zes minuten tussen jong (Boendermaker) en oud (Verdonk senior) zegt iets over de laagdrempeligheid voor het mee doen aan deze wekelijkse sportieve activiteit: er is plek voor iedereen!

De eerder genoemde Dave van Kuilenburg – bij wie tussentijds tegen het einde de ketting er nog af liep – en Vincent Beentjes maakten het onderling wel heel erg spannend. Ze pakten uiteindelijk met allebei 51.30 minuten op de klok de gedeelde derde plaats achter nummer twee Wout Bakker. De voor het eerst sinds jaren weer meerijdende Vincent Denneman moest met een plek in de achterhoede genoegen nemen, maar gezien zijn geschiedenis gaat dit de komende weken zeker veranderen. Ook het meedoen van zijn inmiddels 15-jarige zoon Diederik is een aanwinst, uit jeugdig oogpunt gezien.

Uitslag:

1. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee (49.40 min, PR); 2. Wout Bakker, Heiloo (50.52 min); 3. Dave van Kuilenburg, Heiloo / Vincent Beentjes, Castricum (51.30 min); 4. Walter van Kuilenburg, Heiloo (51.46 min); 5. Koen Konst, Castricum (52.52 min); 6. Vincent Denneman, Heiloo (52.58 min); 7. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (55.32 min, PR); 8. Diederik Denneman, Heiloo (62.15 min).