Ron Boendermaker heeft de snelste benen

Akersloot – Mountainbiker Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee heeft donderdagavond bewezen over de rapste benen te beschikken in de wekelijkse strijd over tien omlopen op tijd.

Evenals de week ervoor gaf de wedstrijd op sportpark De Cloppenburch donderdag een uitslag te zien, waarbij het niet echt op de seconden uitliep. Het verschil tussen de nummer 1 Ron Boendermaker en de nummer 3  Freek Hink, voor de eerste keer deelnemend, bedroeg ruim anderhalve minuut. Bob Scholten, als nummer 2 in de eindstand, had weer een gat van ruim een halve minuut op winnaar Boendermaker en een voorsprong van één minuut op Hink, dus van echte onderlinge spanning was geen sprake.

Het weerzien na lange tijd met Walter van Kuilenburg en Floris van Woesik legde duidelijk bloot, dat de handigheid om het parcours soepel af te werken door die afwezigheid wel wat is weggezakt. Pas halverwege kregen beiden de optimale techniek weer te pakken en kwamen in hun flow. Ook bij de plekken buiten de podiumbezetting was de marge tussen de mountainbikers niet overbrugbaar en schommelde tussen de 1 minuut en meer.

Uitslag:

1. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee (50.52 min); 2. Bob Scholten, Akersloot (51.29 min); 3. Freek Hink, Heiloo (52.30 min); 4. Koen Konst, Castricum (53.56 min); 5. Floris van Woesik, Krommenie (55.50 min); 6. Walter van Kuilenburg, Heiloo (56.55 min); 7. Piet Veldt, Akersloot (68.08 min).