Ron Boendermaker goed op dreef

Akersloot – Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee is donderdag de afgetekende winnaar geworden van de rit in de reeks om de OIT Mountainbike Cup. Waar de meeste mountainbikers nog herstellende waren van hun inspanningen  na de slopende strandrace Egmond-Pier-Egmond (EPE) , hadden de dappersten zich gemeld voor de traditionele donderdagavondstrijd op sportpark De Cloppenburch. Voor het vertrek werden de ervaringen van het weekend ervoor gedeeld, waaruit de conclusie getrokken kan worden dat het allemaal kampioenen zijn op eigen niveau.

Bij aanwezigheid van Ron Boendermaker is de start altijd voorspelbaar: hij staat aan of uit, een middenweg bestaat bij hem niet en hij gaat niet voor minder dan een bliksemstart. Als de rem er af is bij Boendermaker moet je van goeden huize zijn om deze als een gelanceerde raket rijdende coureur te kunnen volgen. Dit aanschouwend legden zijn medestrijders zich hierbij neer met een aanblik van koersmoeheid. Alleen Wout Bakker ging niet akkoord met deze suprematie van Boendermaker, waar de rest geen animo toonde. Zo leek Bakker af te stevenen op plek twee, maar materiaalpech zorgde voor een kink in de kabel.

Daardoor lag de plaats voor zilver weer open. De kandidaten hiervoor, Walter van Kuilenburg en Bas Groos, voerden een spelletje uit, gelijkend op dat van kat en muis. Iedere keer wanneer Bas Groos het gat met Van Kuilenburg leek te gaan overbruggen, ging de rug krom bij laatstgenoemde en groeide het gat weer. Zaankanter Bas Groos liet zich hierdoor niet ontmoedigen en bleef de man uit Akersloot Van Kuilenburg onder druk zetten. Pas in de laatste omloop werd het spel van Walter van Kuilenburg duidelijk: lekker dollen met zijn tegenstander.

Uitslag:

1. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee; 2. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 3. Bas Groos, Assendelft; 4. Barry Schrama, Akersloot; 5. Piet Veldt, Akersloot.

(Foto: aangeleverd)