Ron Boendermaker en Dave van Kuilenburg zijn de smaakmakers

Akersloot – Mountainbiker Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee heeft na een spannend verlopen tijdrit zijn klok als eerste doen laten stil staan na het gebruikelijke donderdagavondgevecht op sportpark De Cloppenburch. Door het rondgaan van het coronavirus waren enkele deelnemers tot thuisblijven gedoemd, maar ondanks dat was de spanning te snijden.

Vooral het duel om de winst was adembenemend. Ron Boendermaker – winnaar de week ervoor – en Dave van Kuilenburg – door drukke werkzaamheden ruim een maand uit competitie en nu weer op de weg terug – waren diegenen waarvoor het  publiek op de banken ging staan. Ron Boendermaker als eerste starter moest de op dertig seconden van hem vertrokken Dave van Kuilenburg op afstand zien te houden. Als Boendermaker zijn directe tegenstander Dave van Kuilenburg het gat van dertig seconden liet overbruggen, zou dat voor hem de genadeklap betekenen.

Door zijn verplichte onderbreking van de training leek Van Kuilenburg weer helemaal vers: hij reed als een speer en was gretig. Na iedere omloop knabbelde Van Kuilenburg steeds een seconde af van het startverschil, hetgeen tenslotte na zeven ronden een winst van vijf tellen opleverde in zijn voordeel. Als toen de meet getrokken zou zijn, was Dave van Kuilenburg de grote man. Maar het overtrekken van een bui met veel regen, wind en kou zorgde ervoor dat Dave van Kuilenberg in een slipper zonder val terecht kwam en als gevolg daarvan even de figuurlijke weg kwijt was. Ron Boendermaker deerde de plotselinge weersverslechtering geenszins. Hij kon zijn tien omlopen op dezelfde voet afronden met de uiteindelijke zege tot gevolg.

Uitslag:

1. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee (52.12 min); 2. Dave van Kuilenburg, Heiloo (52.46 min); 3. Walter van Kuilenburg, Heiloo (53.52 min); 4. Alex Hageman, Limmen (59.37 min); 5. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (62.59 min).