Ron Boendermaker eindelijk naar een zege

Akersloot – Ron Boendermaker is donderdagavond de gelukkige winnaar geworden in de wekelijkse mountainbikewedstrijd om de OIT Cup. Hij stond de laatste tijd vaker op het erepodium, maar greep steeds net naast de overwinning. Hij had geroepen dat hij er over enkele weken zou staan om iedereen op sportpark De Cloppenburch naar huis te rijden. Nog voordat die weken verstreken zijn, was dat moment al daar.

Het steeds maar aan Ron Boendermaker herhaalde advies om de koers wat verstandiger te beginnen, werd steeds in de wind geslagen door zijn motto: ik ben zo koppig als een stier. Dus ook dit keer was het weer raak. Gevrijwaard van ook maar enige vorm van wedstrijdstress vertrok hij weer als een speer uit het startvak, de rest verschrikt maar niet verbaasd achterlatend. Het wedstrijdbeeld legde zich vrijwel direct in een plooi, waarbij Boendermaker aan de leiding ging, Walter van Kuilenburg daar een honderdtal meters achter, gevolgd door het duo Wout Bakker/Ben Visser met kort daarop aansluitend Vincent Beentjes.

In deze volgorde wijzigde niets spectaculairs in het verdere verloop, waarbij de onderlinge verschillen tussen koploper Boendermaker en Van Kuilenburg, het koppel Visser/Bakker en Vincent Beentjes overbrugbaar waren en zich afspeelden binnen de minuut. Mocht er zich iets onvoorziens gaan afspelen, dan bestond de mogelijkheid dat het viertal zou kunnen gaan samensmelten. Dit onvoorziens overkwam Walter van Kuilenburg in een moment van verloren concentratie met een valpartijtje tot gevolg. Gelukkig wist hij zich tijdig te herpakken en weer rap op de fiets te springen. Daarmee bood hij zijn achtervolgers geen gelegenheid hiervan te profiteren. Piet Veldt wist het voor elkaar te krijgen binnen de tijdsduur van de koers zijn tien omlopen te klaren. (Foto: aangeleverd)

Uitslag:

1. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee; 2. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 3. Wout Bakker, Heiloo; 4. Ben Visser, Egmond aan Zee; 5. Vincent Beentjes, Castricum; 6. Floris van Woesik, Krommenie; 7. Michel Belleman, Heiloo; 8. Piet Veldt, Akersloot.