Romaliederen zingen bij Kantado Festivalo

Castricum – Op zaterdag 21 januari is de derde wereldmuziekzangworkshop van Kantado Festivalo in Castricum. Deze keer ligt het accent op Romaliederen. In vier workshops wordt een basiswereldmuziekzangrepertoire opgebouwd. In de eerste en tweede workshop (okt/nov 2022) zijn liederen aangeleerd uit de Balkanlanden en uit het traditionele Joodse repertoire; Hebreeuws, Jiddisch en Sefardisch. Op 25 maart staan Griekse liederen op het programma. Daarmee is dan de basis gelegd om door te kunnen ontwikkelen. Nieuwe deelnemers zijn op elk moment welkom.

Maandelijks zangfeestje

Deelnemers die een ronde gemist hebben, kunnen zo weer aanhaken. Kantado Festivalo (‘zangfeestje’) wil één keer per maand een zangbijeenkomst organiseren.  Bij de eerste vier bijeenkomsten wordt het repertoire opgebouwd en daarna zal het aangeleerde repertoire herhaald worden en zullen elke keer nieuwe liederen worden toegevoegd. Bij Kantado Festivalo kunnen de deelnemers genieten van het gevoel met een band te zingen. Naast de vaste begeleiding van Team Kantado Festivalo (accordeon, gitaar en contrabas) worden ook regelmatig gastmuzikanten uitgenodigd. Zo zal deze keer bij het Romarepertoire de Hongaarse violiste Nora Farkas meespelen.

Aanmelden

De workshop is van 10.00 tot 12.00 uur in het gebouw van Tafeltennisvereniging Castricum aan de Gobatstraat 12a en deelname kost 10 euro. Aanmelden via info@wimdegoede.nl of bel 06 12025767. Meer informatie is op www.artstudiodezon.nl te vinden (doorklikken op muziekactiviteiten). (Afbeelding: aangeleverd)