Roefeldag Limmen was één groot feest

Limmen – Donderdag 17 oktober was het weer Roefeldag in Limmen. Deze dag wordt georganiseerd door Jongerencentrum Conquista in samenwerking met de basisscholen in Limmen. De leerlingen uit de groepen 7 en 8 gaan op deze dag ‘roefelen’, oftewel ‘snuffelen’, bij drie Limmense bedrijven en instellingen.

Zo kunnen de kinderen ontdekken wat het inhoudt om bijvoorbeeld kapper of drogist te zijn. En wat doet een makelaar of zorginstelling nou precies? Cees Smit, de voorzitter van de Limmer Ondernemers Vereniging, opende Roefeldag met een korte speech, waarna de groepjes kinderen naar hun eerste afspraak fietsten.

Los van alle nieuw opgedane kennis, is het ook een erg gezellige dag om mee te maken, zowel voor de leerlingen als voor de partijen die zo gastvrij hun deuren hebben geopend voor Roefeldag. Het was dit jaar weer een veelzijdige dag, waarbij de kinderen onder andere bij Stichting XopX een speurtocht oplosten, bij GP Groot een Virtual Reality bril op konden zetten en bij Minicamping De Westert werden de koetjes en kalfjes gevoerd en geknuffeld. Zo deden er dit jaar 16 Limmense partijen, plus twee ambulancemedewerkers van Het Witte Kruis mee.

Het enthousiasme onder zowel de kinderen als de volwassenen was zichtbaar groot. Veel kinderen hadden als bedankje ook een kleine attentie voor de bedrijven gemaakt. Al met al was het weer één groot feest. Op de website www.conquista.nl staat een link naar alle foto’s van dit jaarlijks terugkerende evenement. (Foto: aangeleverd)