Rock ’n Roll Street Akersloot met Jaarmarkt, Solexrace en Oldtimerfestival

Vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 augustus wordt in Akersloot de 26e editie van het jaarlijkse Rock ´n Roll Street festival georganiseerd. Jaarlijks trekken duizenden liefhebbers naar het Wilhelminaplein in Akersloot om te genieten van dit swingende Rock & Roll weekend met diverse evenementen zoals jaarmarkt, solexrace en oldtimerfestival. De organisatie is er ook dit jaar weer in geslaagd een indrukwekkende line up neer te zetten, met top bands uit Nederland

Vrijdag 24 augustus begint om 16.00 uur de jaarmarkt met 115 plaatsen. Op de markt is ruimte voor alle mogelijke handel, zowel nieuwe als tweede hands goederen. Maar ook voor hobbyisten, nijverheid en goede doelen zijn vertegenwoordigd. Ook dit jaar weer veel vertier voor de kleinere bezoekers. Vrijdagmiddag zal de muziek al om drie uur van start gaan met onder andere Eightball Boppers en de Singeltjes Klubb en ’s avonds treden op Blue Moon Trio, Supersonics en The Wanders.

Zaterdag 25 augustus staat in het teken van brullende motoren, overtrekkende benzinedampen, lange leren jassen en pothelmen, oftewel de solexrace ‘Hel van het Westen’. De standaardklasse, in originele kledij, trekt altijd enorm veel publiek en zorgt voor veel hilariteit. De snelle klasse met opgevoerde Solexen, die snelheden van 60 tot 80 kilometer kunnen halen. Stoere kerels, op zelfgemaakte Tod Rods. Ongeveer 15 jonge snelheidsduivels zullen hun minibikes uitproberen. Het publiek kan bovendien smullen van diverse demonstraties van snelle en indrukwekkende voertuigen. Zaterdag begint de muziek om 15.00 uur met Bonanza en de Singeltjes Klubb. Na de Solexrace zien we The Boogie Dogs, 5ò Matic’s en Sixty Pound.

Zondag zal het Akersloter oldtimerfestival worden gehouden. Een groot aantal oldtimers staan vanaf 13.00 uur voor het publiek te pronken in de oude kern van Akersloot. Voorafgaand aan het festival gaan de auto’s een toertocht maken. Op zondag vindt om 12.00 uur een demonstratie plaats van de Rock & Roll Dansgroep. De muziek start op zondag in de grote tent omkwart over twaalf. Zondag op het terras van de Vriendschap Arno Mijnten, in de tent Boom Boom Barber, Mainline, Wildwood Rockers en Swing Supply.

Het hele weekend zijn alle activiteiten gratis toegankelijk. Voor de kinderen is er ook volop vertier: springkussens, hoelahoepen, dansworkshop, kermisattracties, kapper (voor ook zo’n mooie vetkuif!), make up en haar voor de dames en schminken op vrijdag voor de kinderen. Voor meer informatie en inschrijvingen voor een marktkraam, solexrace of oldtimerfestival: www.rockenrollstreet.nl.